Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

MHP’den muhalefet örneği

Çanakkale Belediye Meclisi’nin Kasım

Çanakkale Belediye Meclisi’nin Kasım ayı toplantısında, Milliyetçi Hareket Partisi Belediye Meclisi Üyesi evren Yalçın, yapmış olduğu tespitlerle, önerileri ve soruları ile dikkat çekti. Meclis konuşması için hazırlık yapan ve Çanakkale’nin artan nüfusuna dikkat çeken Yalçın, ortaya çıkması muhtemel sorunları bir bir kamuoyu ve meclis ile paylaştı. Yalçın, nüfus artış hızı bu şekilde devam ederse 2030 yılında Çanakkale Merkez nüfusunun 230 bin olacağını ve ortaya büyük sorunların çıkacağını aktardı. Konut yetersizliği, su sorunu, otopark problemi, gıdaya ulaşım sıkıntısı ve enerji tüketimi ile ilgili yapmış olduğu konuşmasıyla dikkat çeken Yalçın, belediyeye sorular yöneltti.

Çanakkale Belediye Meclisi’nin Kasım ayı toplantısında, MHP’li Belediye Meclis Üyesi Evren Yalçın, yaptığı konuşma ile dikkatleri üzerine topladı. Nüfus artış hızına değinen Yalçın, önümüzdeki yıllarda Çanakkale’nin karşılaşacağı sorunları kamuoyuna aktardı. Yalçın aynı zamanda nüfus artış hızı karşısında ne gibi önlemler alındığını ise Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’a sordu. Altyapı, ulaşım, otopark, yenilebilir enerji, gıda bankası, konut yetersizliği başlıca konular arasında yer aldı.

2030 yılında şehir merkezimin nüfusu 230 bin olacaktır”

MHP Belediye Meclis Üyesi Evren Yalçın, “Nüfus artış hızı üzerine bir çalışmamız oldu. Şehrin nüfus artış hızı düşünüldüğünde, 2010 yılında Çanakkale ili 136 bin nüfusa sahip. 2015 yılında 159 bin nüfusa sahip. 2020 yılında 185 bin nüfusa sahiptir. Ortalama olarak ve artmak kaydıyla, 10 yılda şehrimizin nüfusu 25 bin kişi artmaktadır. Nüfus artış hızı aynı hızla devam ederse, 2025 yılında 210 bin, 2030 yılında şehir merkezimizin nüfusu 230 bin olacaktır. Bu nüfusun insanı doğrudan ve dolaylı etkileyen unsurları ile karşılaşacağız.

1. Sorun Barınma”

Doğrudan sorunlar arasında 1.Barınma ihtiyacı. Bu konu ile ilgili şehrin merkezindeki inşaat alanları belirli. Yeni imara açılacak bölgelerin planlamasının yapılıp yapılmadığı önemlidir. Eğer burada kısa vadeli bir plan yapılmazsa, zaten artan konut fiyatlarının çok çok daha yükseleceği ihtimali ortaya çıkacaktır. Nüfus artış hızı ile ilgili altyapı yeterlilik düzeyimiz ne durumdadır?

Yeni yolların ve köprülerin planlamasında herhangi bir planımız var mı?”

Nüfus artış hızının bir diğer etkisi araç sayısının artmasıdır. Otopark sıkışıklığı yaşanacaktır. Mevcut durumda dahi otopark sıkıntısı had safhadadır. Özellikle saat 16.00’dan sonra şehrin büyük caddelerinde hatta özel okulların yapılması ile birlikte çevreyolunda müthiş bir trafik sıkışıklığı yaşanmaya başladı. Trafik ışıkları arasındaki mesafenin kısa olması, sıkışıklığı etkilemektedir. Bununla ilgili yeni yolların ve köprülerin planlamasında herhangi bir planımız var mı?

Otopark ile ilgili çalışma yapıldı mı?”

Otopark oluşumu ile ilgili herhangi bir çalışma yapıldı mı?

Nüfus artış hızı enerji, gıda ve su tüketimini had safhaya çıkartıyor. Doğal süreçler ile beraber, teknolojinin hızlı bir şekilde gelişmesi enerji tüketimini arttırmaktadır. Biz genelde fosil yakıtlardan enerji elde ediyoruz. Bu yakıtlar çevreye zarar vermektedirler. Öz kaynakların çarçur edilmesi ile ilgili yenilenebilir enerji kaynaklara geçilmesi ile ilgili toplumsal talep olduğunu düşünüyoruz.

Güneş enerji santralinin yaygınlaştırılması için belediyemize 2 önerimiz var. Mümkünse, el birliği ile bunu organize edebiliriz diye düşünüyorum.

Sarıçay üzerine Güneş Enerji panelleri yapabiliriz diye düşünüyorum”

Birçok şehirde nehirlerin üzerine, güneş enerjisi ile ilgili panellerin konduğunu, hem bu panellerden enerji üretildiğini hem de sudaki buharlaşmanın engellendiğini gözlemledik. Devlet Su İşleri ile işbirliği yaparak, Sarıçay’ın üzerindeki güneş enerjisi panellerinin belirli aralıklarla dizilmesi ile enerji üretimi yapabiliriz diye düşünüyorum.

İnsan dolaylı olarak etkileyen üçüncü durum ise gıdadır. İster istemez gıdaya daha fazla ihtiyaç duyduğumuz bir dönemin içine giriyoruz. Daha önceki meclislerde gıda bankası önerimiz olmuştu. Gıda bankası ile ilgili çalışmaların başladığı ile ilgili haber okumuştum. Son kullanma tarihi yaklaşan ve paketleme hatası olan ürünlerin ihtiyaç sahibi kişi ya da kişilere gönderilmesini doğru buluyoruz. Bu konuda ne durumdayız?

Bir diğer konu ise su konusudur. Su tüketimi ile ilgili hepimiz bir sorumluluk taşıyoruz. Su tüketimi ile ilgili farkındalık yaratacak eğitim programlarının düzenlenmesi… Su tüketimini azaltan aparatların kullanılmasının teşvik edilmesi… Yeni yapılan inşaatlardan el yıkama lavabosundan, sifona aktarılan bir kanalla israfın önüne geçilmesi…” açıklamalarında bulundu.

Tunahan Ünsal

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech