Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Onlar Türkiye’deki iki katılımcıdan biri

Avustralya’da düzenlenen My Rode

Avustralya’da düzenlenen My Rode Reel 2021 Film Festivali’ne, bu sene Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi öğrencileri de katıldı. Üç öğrencinin yer aldığı ekip kendi filmleri ile yarışmaya dram kategorisinde katılırlarken, ekip Türkiye’deki iki katılımcıdan birisi oldu. Radyo, Televizyon ve Sinema bölümü öğrencileri şimdilerde oylama telaşını yaşıyorlar.

Avustralya’da her sene düzenlenen My Rode Reel Film Festivali’nin bu seneki ayağına filmler gönderilmeye başlandı. Farklı kategorilerden filmlerin katıldıkları festivale, ÇOMÜ’lü genç sinemacılarda katıldılar. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Radyo, Televizyon ve Sinema bölümü öğrencileri Mesut Bal, Umut Barlas ve Yağmur Pekel ekip kurarak filmlerini çektiler.

Butterfly Effect filmi ile film festivaline katılan ÇOMÜ’lü öğrenciler, festivale Türkiye’den katılan iki katılımcıdan birisi oldular.

Şimdilerde ise festival bünyesinde filmlerin değerlendirildiği oylama süreci başladı. Farklı kategorilerde ödüllerin verildiği festivalde, ÇOMÜ’lü öğrencilerde Butterfly Effect ile çıkış yakalamayı düşünüyorlar.

Konu ile ilgili görüşlerini gazetemiz ile paylaşan Radyo, Televizyon ve Sinema öğrencisi Mesut Bal, “Ben Mesut Bal, arkadaşlarım Umut Barlas ve Yağmur Pekel ile birlikte Radyo, Televizyon ve Sinema bölümünde okuyoruz. Rode mikrofonun düzenlemiş olduğu uluslararası bir film festivaline katıldık. Dünya genelinde bir oylama sistemi var. En çok oyu alan film birinci seçiliyor.

Filmimizin çekimine Ekim ayının ortalarında başladık. Yarışmaya da 16-17 Ekim’de başvuruda bulunduk. Oylama süreci devam ediyor. Bizim sosyal medya hesaplarımızdan My Rode Reel sitesine girerek oy kullanabilirler” ifadelerini kullandı.

Radyo, Televizyon ve Sinema öğrencisi Umut Barlas ise düşüncelerini “Rode mikrofonun düzenlediği yarışmaya katıldık. Bu yarışma için filmin çekimine Ekim ayında başladık. Yarışma olduğunu Rode’un sitesinden öğrendik. Çekimlerimizi kendi imkanlarımız ile tamamladık ve yarışmaya katıldık. Birkaç ufak tefek problemle karşılaştık ancak sorunları aşarak projemizi tamamladık ve oylamanın sonucunu bekliyoruz” cümleleri ile özetledi.

Tunahan Ünsal

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech