Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Yusuf Eroğlu

Global Kriz

Akaryakıt fiyatları, Doğalgaz, elektrik başını almış gidiyor. Peki, bu durum yalnız biz de mi? Bakalım. Avrupa’da başlayan enerji krizi, Çin, ABD ve Hindistan’a da yayılırken, fiyatlarda yaşanan yükselişin kalıcı olup olmadığı, tüm dünyada tartışılıyor. Avrupa’da, doğal gaz fiyatlarında yaşanan yükseliş, sene başından bugüne, yüzde 400’ü aşarken, elektrik fiyatları ise, yüzde 250’nin üzerinde artış gösterdi. Hızlı yükselişin ana sebepleri olarak; pandemi sonrası hızla artan enerji talebi, tedarik zincirlerinde oluşan problemler sebebiyle arzın talebi karşılayamaması. Küresel iklim değişikliği nedeniyle, yaşanan kuraklık ve spekülatif hareketler gösterilebilir.. Doğal gaz fiyatları, ABD’de de yüzde 100’den fazla yükseldi. Petrolün varil fiyatı, küresel enerji krizinin devam etmesi ve düşük stoklarla yaklaşık 3 yılın en yüksek seviyelerinde hareket ediyor. Avrupa’daki doğal gaz kaynaklarının doluluk oranı, geçtiğimiz 5 yılın en düşük seviyelerinde bulunurken, Avrupa’nın ihtiyacının büyük bir kısmını karşılayan Rusya’dan gelen, doğal gaz akımının kesintilere uğraması da, ayrıca kaygı yaratıyor. Dünyada bu kadar kriz varken, Türkiye’nin de etkilenmemesi mümkün müdür? Özellikle, geçim sıkıntısı içinde olan vatandaşın, temel girdisi, doğalgaz ve Elektrik fiyatlarının aşırı yükselmesi, yoksulluk oranını arttırıyor. Salgının ülke ve Dünya genelinde, büyük yıkımlara sebep olduğu aşikâr. Yalnızca sağlık yönünden değil. Ekonomik yönden de, büyük hasarlar verdiğini biliyoruz. Daha önce de yazdık. Hükümetimizin, bu durumdaki vatandaşın derdine merhum olması gerekiyor. Ne yapılır? Ne yapılmaz? Biz bilemeyiz. Ancak bir destek şart. Önümüz kış. Okullar açıldı. Masraf çoğaldı. Özellikle, Doğalgaz fiyatlarını aşağı çekilmesi gerekiyor. Yoksa millet kaşın donacak. Hadi bakalım.

Gülmece
Adamın biri, korkunç bir kazada kulaklarının ikisini birden kaybetmiş. Bu alışılmadık durum, onu çok hassas ve alıngan bir kişi yapmış.Kaza sonucu sigorta şirketinden aldığı rekor tazminat, acısını epey hafifletmiş ve ona her zaman hayalini kurduğu işi kurma imkanı vermiş. Gitmiş, gelişmekte olan küçük bir bilgisayar şirketini satın almış. Ancak, hiç yöneticilik deneyimi olmadığını görmüş ve birini işe almaya karar vermiş. Üç aday seçmiş ve her biriyle tek tek görüşmeye başlamış. İlk aday gayet iyiymiş ve adam onu sevmeye başlamış. Derken adaya sormuş: – Bende alışılmadık bir şey görüyor musun?
– Eğer onu kastediyorsanız, kulaklarınız yok. Adam çok üzülmüş ve ilk adayı derhal odadan kovmuş. İkinci aday, birinciden de iyiymiş. Konuşmanın devamında adam aynı soruyu ona da sormuş: – Bende alışılmadık bir durum görüyor musun? – Evet, kulaklarınız yok!
Adam üzgün ve kızgın, onu da dışarı atmış. Derken sıra üçüncü aday Temel’e gelmiş. Temel, bütün sorulara mükemmel yanıtlar verince, adam heyecanla sormuş: – Bende, alışılmadık bir durum görüyor musun? – Evet, kontakt lens kullanıyorsunuz. Adam iyice heyecanlanmıştır: – Çok iyi! Bu, senin zeki biri olduğunu gösterir. Nasıl anladın? – Ula çok basit, kulakların olsaydı gözlük takardın da! Sağlıcakla kalınız.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech