Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

CHP balıkçıları dinledi

Cumhuriyet Halk Partisi, Sinop

Cumhuriyet Halk Partisi, Sinop Milletvekili Barış Karadeniz’in katılımıyla denizler ve balıkçılık ile ilgili Çanakkale’de bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Vekil Barış Karadeniz, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla, CHP iktidarında kurmayı planladıkları Denizcilik ve Balıkçılık ile ilgili bakanlığın ön hazırlığı için 28 kıyı kentini gezdiğini bildirdi. Balıkçılıkla ilgili sorun ve çözüm önerilerini içeren raporun bir ayağını da Çanakkale oluşturuyor.

Balıkçılığın sorunları ile ilgili hazırlanması planlanan raporun ön çalışmasını yapan CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz’e Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, İl Başkanı Metin Ümit Ural ve İl Yöneticilerinin eşlik ettiği ziyaretlerin ilk durağı Çanakkale Merkez Tarımsal Kooperatif Birliği ve Merkez 1 No’lu Su Ürünleri Kooperatifi oldu. CHP’li vekil ve yöneticileri Kooperatif Başkanı Mehmet Özkurnaz karşıladı. Karşılıklı görüş alışverişinin ardından ziyaret sona erdi.

Sinop Milletvekili Barış Karadeniz’in bir sonraki durağı Salı Pazarındaki balıkçılar ve Balıkhanedeki esnaf oldu. Bir süre buralarda esnaf ile görüşen Vekil Karadeniz balıkçılara hayırlı işler diledi. Ardından CHP’li vekiller ve yöneticiler aynı yerde bulunan Çanakkale Su Ürünleri Kooperatifleri Birliğini ziyaret etti.

“Bizim sorunlarımızı dile getiren tek milletvekili”

Çanakkale Su Ürünleri Kooperatifleri Birliği Başkanı Hasan Uysal’ın konuğu olan CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan ve İl Başkanı Metin Ümit Ural, burada Başkan ve balıkçılarla sektörün sıkıntılarına ilişkin fikir alışverişinde bulundu. Ziyarete eşlik eden balıkçılar, Sinop Milletvekili Barış Karadeniz için “Bizim sorunlarımızı dile getiren tek milletvekili” yorumunda bulundu.

Ziyaretlerine Çanakkale Deniz Ürünlerini ve Küçük Balıkçıları Koruma Derneği ve Kepez Su Ürünleri Kooperatifi ile devam eden CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Çanakkale ile ilgili fikirlerini paylaştıktan sonra ziyaretler ile ilgili olarak şunları söyledi; “Hopa’dan başladık Hatay Samandağ’a kadar kıyısı olan 28 kente programımız var. Balıkçı barınaklarına ve limanlara gidiyoruz. Balıkçılarımız ile sohbet ediyoruz. Türkiye’deki balıkçılarımızın sorunlarını ve çözüm önerilerini birleştirip bir rapora dönüştüreceğiz. Sayın Genel Başkanımız bu talimatı bizlere verdi. Ülkemize de iktidarımızda Denizcilik ve Balıkçılık üzerine bir bakanlık kurulacağının sözünü verdi.

Bunun alt çalışmasını, raporlamasını değerli Milletvekili arkadaşlarımız ve kooperatif başkanlarımızla beraber yapıyoruz.  Kooperatif başkanlarımız sağ olsunlar bize çok destek oluyorlar. Biz de Türkiye’de balıkçılığın sorunları ile ilgili yaptığımız görüşmeleri, rapora dönüştürüyoruz. Çözüm önerileriyle birlikte raporumuz turumuz bittikten sonra Genel Merkezimize sunacağız ve Türkiye’de  yol gösterici bir rapor hazırlamaya çalışıyoruz. Türkiye için çok önemli olduğuna inanıyoruz.

“Balıkçılarımız çok ezilmiş”

Bizim için ayrıca bir gurur kaynağı çünkü balıkçılarımız çok ezilmiş özellikle şu son dönemde mazot fiyatlarındaki artış, balığın azalması, bu bölgede çevre kirliliği, fabrikaların atıkları ve müsilaj sorunu üst üste gelmiş. Bana göre ilk kurtarılması gereken Marmara’daki deniz ve çevre kirliliği.

Eğer kısa sürede önlem almazsak inanın 3 yıl 5 yıl sonra Marmara Denizi’nde bir tane balık bulamayacağız. Acil önlem planlarını eyleme dönüştürüp bu işi çözmemiz lazım.” dedi.

Ş. Ezgi Tuncel

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech