Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Alamos Gold geri döner mi?

Türkiye’nin gündemine oturan Kirazlı

Türkiye’nin gündemine oturan Kirazlı altın madeni projesi askıya alınmış ve bölgedeki çalışmalar durmuştu. Alamos Gold konuyu Tahkime taşımıştı. Süreç halen devam ediyor. Bölgede tekrar çalışmalar başlar mı? “Alamos Gold geri gelir mi?” konusu ile ilgili bir iddia dikkat çekti. 

KRT Yazarı Olcay Aydilek, kaleme aldığı son yazısında “Alamos Gold geri mi dönüyor? Türkiye tahkim davasını çekecek mi?” sorularını kamuoyu adına yöneltti.

Aydilek köşe yazısında, “Ankara’da, davanın açılmasını izleyen günlerde bir toplantı yapıldı. Enerji yönetimi, davayı enine boyuna değerlendirdi. Tahkim davasının Türkiye’nin aleyhine sonuçlanma olasılığını tartıştı. Bu durumda gündeme gelecek yüklü tazminat ödemesi nedeniyle Alamos Gold’un tahkim davasını çekmesi karşılığında ruhsatın uzatılması ve üretime başlaması konusunda bir eğilim ortaya çıktı. Kulislerde şimdi, Alamos Gold’la üst düzeyde görüşmeler yapılması ve anlaşmazlığın giderilmesinin hedeflendiği konuşuluyor. Anlaşma sağlanırsa Alamos Gold’un ruhsat süresi uzatılacak ve sahada altın üretimi başlayacak” ifadeleri yer aldı.

Kaynak: https://www.krttv.com.tr/alamos-gold-geri-mi-donuyor-turkiye-tahkim-davasini-cekecek-mi-makale,119.html

 

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech