Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Köylülerimiz oldukça dertli ve umutsuz”

CHP Çanakkale İl Yönetimi,

CHP Çanakkale İl Yönetimi, İl Başkanı Metin Ümit Ural’ın katılımıyla saha çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Son olarak Gelibolu, Cem ve Kültür Derneği ile Bolayır ve Güneyli Köylerini ziyaret eden CHP’liler vatandaşların sorunlarını ilk ağızdan dinleyip çözüm önerilerini sundu. Ziyaretler ile ilgili olarak bilgi veren İl Sekreteri Doğan Ateş; “köylülerimiz oldukça dertli ve umutsuz” dedi.

Ateş ziyaretler ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi; “CHP Çanakkale İl Yönetimi olarak, il başkanımızın başkanlığında saha çalışmalarımıza aralıksız devam etmekteyiz. Bu kapsamda Gelibolu ilçe örgütümüze ve belediye başkanlığımıza yaptığımız ziyaretten sonra ilçe örgütümüz, İl Genel Meclisi üyelerimiz, kadın kollarımız ve gençlik kollarımızla birlikte çalışmalarımızı sürdürdük.

“Fiyat artışları ürün ekimini çıkmaza sokmuş durumda”

Gelibolu Cem ve Kültür Derneğine yaptığımız ziyaretten sonra ise Bolayır ve Güneyli köylerinde üreticilerimizin sorunlarını dinledik. Şu günlerde ekim zamanı; ancak köylülerimiz oldukça dertli ve umutsuz. Mazot, gübre, ilaç ve diğer girdilerdeki büyük fiyat artışları ürün ekimini çıkmaza sokmuş durumda. Birim alandan alınacak ürünün getirisi yapılacak masrafları karşılamayacağı için üreticilerimiz ekim yapmakta endişe yaşamaktadırlar.

Tarımsal üretim miktarında sıkıntı yaşanması kaçınılmaz

Bu nedenle, yetkilileri bir an evvel kaynakları beşli çeteye aktarmaya devam etmekten vazgeçmeye ve bu soruna çözüm bulmaya davet ediyoruz. Aksi halde önümüzdeki yıl tarımsal üretim miktarında büyük sıkıntılar yaşanması kaçınılmaz olacaktır. Bu durumda kıtlık sorununu beraberinde getirecektir. CHP olarak üreticilere iktidarımızda bir yıl önceden uygulayacağımız taban fiyat uygulamasını ve üretim planlaması çalışmalarımızı aktardık.” dedi.

Ş. Ezgi Tuncel

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech