Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çaresiziz!

Merkez Bankası’nın faiz oranlarında

Merkez Bankası’nın faiz oranlarında düşüş eyleminin ardından dövizdeki yükseliş hızla tırmanıyor. İş insanlarından ve ilgili kurumlardan konuyla ilgili görüş almakta sıkıntı çekip çaresiz kaldık. Bizler de Türk Anneler Derneği Çanakkale Şube Başkanından görüş istedik. Ailelerin yükünü omuzunda hisseden, en kutsal kurum olan aile birliğini sağlayan Annelerin bam teline basmışız da farkında değilmişiz. Evlerde kaynayan kazanın başında duran, ekonominin esas patronları Anneler, “Çaresiziz” dediler. Türk Anneler Derneği Çanakkale Şube Başkanı Belgin Akpınar, “Mandalinayı kilo kilo alırken, şimdi bir taneyi bölüşüyoruz. Peynir, zeytinyağı 70 TL. Bu maaşların yetmesi imkansız” açıklamasında bulundu.

Dolar ve Euro kurundaki dalgalanmalar, vatandaşın cebini yakıyor. Alım gücünün giderek düşmesi ile birlikte maaşlar, başta gıda fiyatlarının karşısında erir oldu. Evlerde kaynayan kazanın başında duran, ekonominin gerçek patronları anneler ise peş peşe gelen zamlara ve doların karşısında TL’nin değer kaybetmesine tepki gösterdiler.

Türk Anneler Derneği Çanakkale Şube Başkanı Belgin Akpınar, gazetemize yapmış olduğu açıklamada, “Çaresiziz” derken, Pazar alışverişi yapmaya korkar hale geldik dedi.

Akpınar yapmış olduğu değerlendirmede, “Anneler yangının tam ortasındalar. Anneler mutfaklarını nasıl idare edeceklerini bilmiyorlar. Zeytinyağı bitmişti. Dün zeytinyağı almak için markete gittim. Zeytinyağının fiyatı 40-60 TL arasında değişiyor. Ben emekli maaşımla, bu fiyata zeytinyağı alırsam, ay sonunu nasıl getireceğim. Peynir 70 TL! Fiyatlar o kadar yüksek ki bu maaşların yetmesi imkansız.

Bizim derneğimize dahi yardım almak için her gün onlarca insan geliyor. Yardımcı olamıyoruz. İnsanlara yetemiyoruz. Şaşkınlık içerisindeyiz. Ne yapmamız lazımdır? Pazarda 7 TL’den aşağıya domates yok. Bizler mandalinayı kilo kilo alırken, şimdi bir tane mandalinayı bölüştürür hale geldik.

Bizden daha zor durumda olanları düşünerek daha da üzülüyoruz. Derneğimizin gücü olsa, yardımlarımızı arttırmak isterdik. Hakikaten, bir anne olarak ne yapacağımı şaşırdım. Çözüm bulamıyorum.

Anneler, fiyatlar ucuzlasın istiyor. Her şey ucuzlasın. Zeytinyağsız yemek olmaz. Nasıl yemek yağacağız? Et konusuna gelecek olursak, et yemeği unuttuk” dedi.

Tunahan Ünsal

 

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech