Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Troya Müzesi ve Ören Yeri Kiti hazır!

Troya Müzesi ve Ören

Troya Müzesi ve Ören Yeri Müze Kiti ilk etabında 200 öğretmen ve 5000 öğrenci ile buluşuyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığının desteği, Troya Müzesi ve Troya Kazı Başkanlığının katkıları, Milli Eğitim Bakanlığı, Komet Kültür ve Sanat Projeleri, Troya Kültür Derneği işbirliğiyle gerçekleştirilen projenin ilk ayağında 200 öğretmen Troya Müzesi’nde ağırlandı ve Troya Müzesi ve Ören Yeri Kitlerini öğretmenlerle paylaşıldı. 2 gün süren organizasyonda öğretmenlere Müze ve Ören yerinde kitin eğitimi verilerek mekânların tanıtımı yapıldı.

Konu ile ilgili olarak Troya Müzes’nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada; “Anadolu mirasımızın en özel noktalarından biri olan Troya’nın hikayesi bundan böyle çocuklarımızla çok daha kuvvetli bir biçimde kucaklaşmaya devam edecek.” ifadelerine yer verildi.

Öncelikli olarak ortaokul öğretmenlerine yönelik tasarlanmış olan Troya Müzesi ve Ören Yeri Müze Kiti Projesi, müze deneyimini sınıf içinde başlatan, müzede devam ettiren ve edinilen bilgilerin yeniden sınıfta pekişmesini sağlayan bir deneyim tasarımı. Troya Müzesi ve Ören Yeri’ni ele alan diyalog temelli bilgi kartlarından ve etkinliklerden oluşan müze kitinin nasıl kullanılacağına dair hem teorik hem de pratik bilgileri 10 saatlik bir eğitim sonunda edinen ortaokul ve lise öğretmenleri, bu eğitim ve kit sayesinde öğrencilerine Troya Müzesi ve Ören Yeri’nin kültürel mirasımız için önemini aktarabilecek ve Troya Müzesi ve Ören Yeri’nde öğrencilerine yol gösterebilecekler.

Özlem Kavuklu

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech