Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Harita istersen Ankara’ya!

Çanakkale’de Fiber Altyapı konusunda

Çanakkale’de Fiber Altyapı konusunda sahip olduğumuz tek veri 4 bin 710 kilometre Fiber-Optik Kablo Uzunluğuna sahip olduğumuz ve Kişi Başına Düşen Fiber Altyapının 8,6 metre olduğu. Bunun dışında hangi bölgelerde fiber var? Gelecekte yapılması planlanan yerler nereler? Bunları öğrenmek isterseniz Türk Telekom Şubesi sizi Türk Telekom Genel Müdürlüğü’ne yani Ankara’ya yönlendiriyor.

Türk Telekom Fiber Altyapı için bir sorgulama sistemi oluşturmuş durumda. Sisteme, İl, İlçe, Mahalle, Sokak, Bina en ince ayrıntısına kadar girildikten sonra orada Fiber Altyapı olup olmadığını öğrenebiliyorsunuz. Ancak kentte Fiber Altyapının nerelerde olduğunu harita üzerinden görmek isterseniz onun için adres Türk Telekom Genel Müdürlüğü olarak gösteriliyor. Kendi ilinizdeki bir Türk Telekom şubesinden ilinizin Fiber Altyapısı hakkında bilgi alamıyorsunuz.

Sokaklarda sıklıkla Fiber Altyapı çalışmasına rastlamak mümkünken vatandaş olarak şehrin neresinde fiber var bunu öğrenmek istediğinizde bina numarasına kadar girip öğrenebileceğiniz bir sistemle karşılaşıyorsunuz.

Öte yandan yan sokakta Fiber Altyapı çalışması sürerken iki adım uzaktaki sokağın fiber alt yapıya sahip olmadığını öğrenebiliyorsunuz. Fiber Altyapı nerelerde var? Ne kadar kablo döşendi? Kişi başına düşen Fiber Altyapı ne kadar? Gibi sorularınız olduğunda ise ilinizdeki Türk Telekom Şubesi sizi Türk Telekom Genel Müdürlüğü’ne yani Ankara’ya yönlendiriliyor.

Fiber Altyapı ile ilgili ulaşılabilecek tek veri ise Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından 2019 yılında hazırlanan Türkiye’nin Fiber Altyapı haritası. O haritadan da Çanakkale özelinde edinebildiğimiz tek veri 4 bin 710 kilometre Fiber-Optik Kablo Uzunluğuna sahip olduğumuz ve Kişi başına Düşen Fiber Altyapının 8,6 metre olduğu.

Ş. Ezgi Tuncel

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech