Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Güncel

1915 Serisi’nin yaratıcısından barış vurgusu

Seramik sanatçısı Elif Çetin 10 yıl boyunca eğitimini aldığı mesleği mühendisliği bırakarak seramik alanında çalışmaya başladığını ve çömlekçiliğin onun için ekmek kapısı olduğunu söyledi. Çanakkale’nin yerel sanatçılarından biri olan Çetin, Çanakkale için özel günlerde, özel seramik serileri de yapıyor. 18 Mart Savaşları’na ithafen çıkan 1915 Serisi hakkında bilgi veren Çetin; “Dünya döndükçe Barış da var olsun, bu güzelliklerle anılsın aslında hiçbir zaman savaşa ithafen bir şey yapılmasına gerek olmasın istiyoruz.” dedi.

Yıldız Teknik Üniversitesi Mühendislik Bölümü mezunu Elif Çetin; “Seramik alanında alaylıyım, bu konuda üniversite eğitimi almadım ancak üniversite harici pek çok eğitim aldım. Bu mesleği çok sevdiğimi fark edince de paylaşmaya karar verdim ve çevrem de beni bu konuda çok destekledi ve bu atölyeyi 2017 yılında kurmuş oldum.” dedi.

Seri, Kara ve Deniz Savaşlarını anlatıyor

Çetin sözlerine şu şekilde devam etti; “Sanatçının yerel serilerinden biri olan 1915 serisi 18 Mart Savaşları’na ithafen çıkan bir eser oldu. Tabi ki bizim isteğimiz dünyada savaşlar hiçbir zaman olmasın her zaman barış hakim olsun. Çünkü savaşların kazananı olmaz. Biraz da bu barış isteğine ithafen yapıldı. İki versiyonu olan serinin birisi Kara diğeri Deniz Savaşlarını anlatıyor. Biz istiyoruz ki düyanın en başından beri toprak, çamur, ateş hep var olmuş. Barışta var olsun her zaman. Dünya döndükçe Barış da var olsun bu güzelliklerle anılsın aslında hiçbir zaman savaşa ithafen bir şey yapılmasına gerek olmasın istiyoruz.” dedi.

“Bir Ekmek Kapısı”

Çömlekçilik hakkında kısaca bilgi veren Çetin; “Çömlekçilik benim için aslında bir ekmek kapısı ve hayatın anlamı haline gelmiş durumda. Biz burada günlük kullanım için eşyalar yapıyoruz. Herkesin evine biraz sanatla, biraz seramikle sızmak için uğraş veriyoruz.” dedi.

Ş. Ezgi Tuncel

 

DİĞER VİDEOLAR

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech