Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Avukatlar çalıştayda bir araya geldi

Türkiye Barolar Birliği İnsan

Türkiye Barolar Birliği İnsan Hakları Merkezi tarafından düzenlenen “Türkiye’nin 2021 Yılı İnsan Hakları Durum Tespiti” konulu çalıştay, geçtiğimiz gün Ankara’da gerçekleştirildi. Çalıştaya Çanakkale Barosunu temsilen İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Av. Hasan Ozan Dilli katıldı.

Çanakkale Barosunu temsilen İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Av. Hasan Ozan Dilli’nin katıldığı çalıştaya, TBB İnsan Hakları Merkezi yürütme kurulu üyeleri ve çalışma grupları temsilcileri ile 35’i yüz yüze 10’u online olmak üzere 41 barodan 45 temsilci katıldı.

Avukatların yerelde ve sahada karşılaştıkları insan hakkı ihlalleri konusunda bilgilendirmede bulunduğu çalıştayda en sık karşılaşılan hak ihlallerinin bölgelere ve illere göre haritalandırmasının yapılabilmesine katkı sağlayacak veri elde edildi.

Çıktıları 2021 yılı yılsonu raporunda değerlendirilecek olan çalıştayda, Adil Yargılanma Hakkı, Özgürlük ve Güvenlik Hakkı, Mülteci Hakları, İşkence ve Kötü Muamele Yasağı, Toplanma ve Gösteri Yürüyüşü Hakkı, İfade Özgürlüğü, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği başta olmak üzere birçok insan hakkı ihlalleri üzerine somut örnekler paylaşıldı.

Tunahan Ünsal

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech