Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bayramiç’te engelli çocuklara hipoterapi

Bayramiç Belediyesi, özel eğitim

Bayramiç Belediyesi, özel eğitim ve rehabilitasyon mekezinde eğitim alan çocukları, Ekoterra At çiftliğinde atlarla buluşturdu. Çocuklara uzman eşliğinde atla terapi (hipoterapi) hizmeti verdi.

Bayramiç’te otizmli, serabral palsili ve fiziksel engelli ihtiyaç sahibi çocuklar için ücretsiz hipoterapi hizmeti veriliyor. Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Ekoterra At Çiftliği’nin eğitim ve yönetim sorumlusu Mahir Başdoğan, “Hipoterapi, diğer adıyla “at ile terapi”, atın iyileştirici etkisinden yararlanılarak uygulanan alternatif bir tedavi yöntemidir. Bayramiç’te bulunan çocuklarımız için hipoterapiye başladık. Şu ana kadar 4 grupta toplam 36 özel çocuğumuzu atlarımızla buluşturduk. Çocuklarımızı özel bir yöntemle ata eyersiz bindiriyoruz. Çocuklarımızın at ile uyum gösterme isteği; kullanamadığı veya kaybettiği duruşsal reflekslerini ortaya çıkarıyor. Atın ritmik yürüyüşleri ile ortaya çıkan bu uyarılar, hastanın birçok sistemini harekete geçiriyor. Yaptığımız çalışmanın mükafatını hemen alıyoruz. Çocuklarımızda hissedilir şekilde rahatlama görüyoruz. Bu durumdan aileler ve öğretmenler de oldukça memnun kalıyor” diye konuştu.

“Olumlu geri dönüş aldığımız bu çalışmaya devam edeceğiz”

Konuyla ilgili bilgi veren Bayramiç Belediye Başkanı Mert Uygun “İlçemizdeki engeli çocukların yaşam kalitelerini artırmak ve tıbbi tedavilerine destek olmak amacıyla böyle bir hizmet başlattık. Olumlu geri dönüş aldığımız bu çalışmaya devam edeceğiz. Bize bu anlamda yardımcı olan Ekoterra At Çiftliği’nin sahibi George Andreu ve ekibine teşekkür ederiz” dedi.

Haber Merkezi

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech