Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

​”Damlaya Damlaya Çeltik Olur”

Çanakkale İl Tarım ve

Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hazırlanan Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü tarafından “Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi” kapsamında kabul edilerek finanse edilen “Damlaya Damlaya Çeltik Olur” projesi kapsamında Lapseki Doğandere köyünde Mesut Keskin’e ait alanda tarla günü düzenlendi.

Düzenlenen tarla gününe: Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem Karadağ,  Lapseki Ziraat Odası Başkanı İsmail Sevim, Balıklıçeşme Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü Osman Duran, İlçe Tarım Müdürleri, Köy Muhtarları ile çok sayıda üretici katıldı.

“Damlama sulama ile çeltik üretimini yaygınlaştırmak istiyoruz”

Tarla gününde bir konuşma yapan Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem Karadağ; “Ülkemizde, dünyada her geçen gün su kısıtları olmaya başladı. İklimin kuşakları kayıyor, yağış rejimleri önemli derecede mevsimsel olarak veya aylara göre yer değiştiriyor. Bu da sulu tarımda suya olan önemi arttırıyor. Kısıtlı sayıda olan su kaynaklarımızı bilinçli bir şekilde kullanarak üretim yapmamız gerekir. Çeltik üretiminde damla sulamanın kullanılmasıyla su tüketiminde tasarruf sağlanırken, eğimli arazilerde de bu ürünün ekim olanağı doğdu. Biz damlama sulama ile çeltik üretimini yaygınlaştırmak ve bunları herkese tanıtmak istiyoruz.” dedi.

Tarla günü çeltiğin hasat edilmesiyle ile son buldu. Hasat sonunda tarladan 850 kg/da verim elde edildi.

Haber Merkezi

 

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech