Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Halkın Bakkalı Esenler Şubesi açıldı

S.S. Çanakkale Üretim ve

S.S. Çanakkale Üretim ve Pazarlama Kooperatifi tarafından üretilen yerel ürünlerin yanı sıra farklı kentlerdeki kooperatifler tarafından üretilen sağlıklı gıdaların da kentlilere ulaştırmak üzere yola çıkan Halkın Bakkalı, ikinci şubesini Esenler Mahallesi’nde yoğun katılım ile gerçekleştirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, CHP ve Saadet Partisi İl Başkanları, İlçe Belediye Başkanları, Siyasi Parti ve STK temsilcilerinin katıldığı programda bando ekibinin gösterisi, konuşmalar, folklor gösterisi yer aldı. Açılışa katılan misafirler Halkın Bakkalını gezdi ve alışveriş yaptı.

Programda sırasıyla Çanakkale Üretim ve Kooperatifi Başkanı Ali Rıza Berkit, Belediye Başkan Yardımcısı İrfan Mutluay, CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek ve Belediye Başkanı Ülgür Gökhan birer konuşma yaptı.

Kooperatifçilik ve yerel kalkınma vurgusu

İlk olarak söz alan Çanakkale Üretim ve Kooperatifi Başkanı Ali Rıza Berkit yaptığı konuşmasında önümüzdeki aylarda Barbaros mahallesinde bir şube açmayı planladıkları müjdesini verdi.

Belediye Başkan Yardımcısı İrfan Mutluay Çanakkale’nin tarım ürünü çeşitliliğine vurgu yaparak tarımda kooperatifleşmenin önemi üzerinde durdu.

CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan sağlıklı ve güvenilir gıdaya ulaşmanın zorluğundan söz ederek Halkın Bakkalı girişiminin bu konudaki önemine değindi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek; “Pandemi süreci bize gıdanın, dayanışmanın, paylaşmanın, eğitimin bir dönem kalkınmada çok önemli bir model olan kooperatifçiliğin önemini çok iyi gösterdi. Pandemi döneminde Çanakkale Belediyemiz ve Türkiye’deki tüm belediyelerimiz destan yazdılar. Biz isterdik ki merkezi yönetim kendi gücü ve kapasitesiyle yerel yönetimlerin halka doğrudan ulaşabilme kapasitesini birleştirsin çok daha fazla aileye dokunalım, ulaşalım.” diye başladığı konuşmasını; “Çanakkale Belediyesi hem sosyal belediyeciliğin hem halkçı belediyeciliğin her zaman Türkiye’de en önemli örneklerini göstermiştir. CHP belediyelerinin yönettiği kentlerde yüzler gülüyor. Çok yakın zamanda da tüm türkiyede yüzler gülecek.” diye sonlandırdı.

Programda son olarak söz alan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çanakkale Belediyesi tarafından üretilen yerel kalkınma projeleri ile örnek alınacak iller arasına girdiğini vurgulayarak “Partimiz kalkınmanın kırsaldan olacağını belirtiyor ve kırsal kalkınmaya önem veriyor. Uzmanlarımız da CHP iktidarında nasıl bir kırsal kalkınma olacağının programlarını yapıyorlar. Önümüzdeki hafta İstanbul’da CHP belediyelerin de katılımı ile bir tarım fuarı yapıyor. Belediyeler yaptıkları çalışmaları orda sergileyecekler. Biz de Çanakkale’de son seçim öncesi kırsal kalkınma önem vereceğimizi ifade ettik. Sağlıklı gıdaya erişimde kooperatifleşmenin çok önemli olduğunu belirttik. Bu nedenle de Belediye olarak Çanakkale’de kooperatifleşmeye destek olmak için yola çıktık” dedi.

Konuşmaların ardından folklor ekibinin gösterisi ile devam eden program Halkın Bakkalı Esenler Şubesi’nin kurdelesinin kesilmesi ile son buldu.

Ş. Ezgi Tuncel

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech