Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ne Dediysek O

15 Eylül günü, 1915

15 Eylül günü, 1915 Çanakkale Köprüsü’nün bağlantı otoyolu üzerinde bulunan viyadük ayağında, heyelan oluştuğu için bir başka viyadüğün yapıldığı iddiasını kaleme almıştık. Heyelan riskinden dolayı, inşası yarım kalan viyadüğün geçtiğimiz günlerde yıkıldığı gözlendi. Yıkımına başlanan viyadük ayağının yaklaşık 50 metre ilerisinde yeni viyadük ayağı için çalışmaların hızla sürdürüldüğü görüldü.

1915 Çanakkale Boğaz Köprüsü’nün, bağlantı yolu üzerinde bulunan bir viyadük ayağının geçtiğimiz gün günlerde heyelan riski taşıdığı için yıkılacağı iddia edilmişti. 15 Eylül günü gazetemizde bu habere yer vermiş ve “Köprü bağlantısına zemin engeli” haberi ile okuyucularımıza duyurmuştuk.

Heyelan riski taşıyan viyadük ayağı ile ilgili projede görevli bir yetkili de ismini vermeden, zeminde oturma olduğunu bundan ötürü projenin biraz kaydırıldığını ileri sürdü.

Heyelan riski taşıyan viyadük ayağının geçtiğimiz gün yıkımına başlandığı görüldü. Çanakkale-Lapseki karayolu üzerinde Umurbey girişine yakın bir noktada bulunan alanda 50 metre ara ile iki viyadük bulunuyor. Yeni viyadük ayağında ise çalışmalar hızla devam ediyor.

Güngör Yıldız-Tunahan Ünsal

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech