Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kültür Rotasına Çanakkale imzası

Türkiye’nin ilk Avrupa Kültür

Türkiye’nin ilk Avrupa Kültür Rotası tescil edildi. Troia Müzesi’nin, proje ortağı olduğu Türkiye’den başlayan ilk deniz orası olan Aeneas Kültür Rotası tescillendi. Troia’dan başlayan Rota, Ege denizi üzerinden Avrupa’ya doğru ulaşıyor.

Türkiye’nin ilk Avrupa Kültür Rotası tescillenirken, rotada Çanakkale’nin de yeri bulundu. Rota Troia’dan başlarken, 5 ülkeyi kapsıyor. Ayrıca, rota deniz yollarını kullanarak kıta da farklı ülkelerle temas halinde bir kültür geçişi sağlıyor.

Troia Müzesi tarafından konuyla ilgili yapılan bilgilendirmede, “Proje ortağı olduğumuz Türkiye’den başlayan ilk deniz rotası olan Aeneas Kültür Rotası tescillendi.

Avrupa Kültür Rotaları Enstitüsü tarafından onaylanan, Türkiye’den başlayan ilk deniz rotası olma özelliği ile bölgemiz tanıtımına büyük katkı sağlayacak rota; Troyalı Savaşı sonrası Troya’dan kaçarak Roma İmparatorluğu’nun kuruluşuna ön ayak olan Aeneas’ın Troya’dan çıkışının ardından uğradığı limanlar ile arkeolojik bölgelerden oluşan 5 ülkeyi kapsıyor.

Türkiye’den Avrupa’ya yeni bir kültür destinasyonu işlevine sahip olacak bu güzergâh, söz konusu beş ülkenin UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde bulunan ören yerlerini, arkeolojik sit alanları ile kırsal ve doğal alanları birbirine bağlıyor” ifadeleri yer aldı.

Tunahan Ünsal

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech