Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Demokrasi eğitiminde antidemokratik uygulama

Eğitim Sen Çanakkale Şube

Eğitim Sen Çanakkale Şube Başkanı Yasin Hacımusalar “Demokrasi Eğitiminde Antidemokratik Uygulama” başlıklı bir basın açıklamasında bulunarak; “Antidemokratik bir yöntemle öğretmenlere dayatılan ‘demokrasi kültürünün güçlendirilmesi’ eğitiminin demokrasi kültürünün güçlenmesine nasıl katkı sunacağını merak etmekteyiz.” dedi.

Başkan Hacımusalar’n açıklamasının tamamı şu şekilde; “Milli Eğitim Bakanlığı tarafından uygulamaya konan “Temel Eğitimde Demokrasi Kültürünün Güçlendirilmesi Projesi” kapsamında ilimizde, Cevatpaşa Ortaokulu ve Atatürk Ortaokullarında görev yapan öğretmen ve idareci arkadaşlarımız 11-12 Eylül (Cumartesi, Pazar) günleri tüm gün olacak şekilde hizmetiçi eğitime alınmıştır. Biz Eğitim-sen olarak Demokrasi kavramının ve öğretmen eğitiminin her zaman arkasında olmakla birlikte, adı geçen hizmetiçi eğitimle ilgili meslektaşlarımızdan yoğun şekilde gelen şikayetleri kamuoyunun dikkatine sunmak istiyoruz.

  1. Hizmetiçi eğitim faaliyetleri haftasonu ya da benzeri tatil günlerinde olamaz.
  2. Hizmetiçi eğitim faaliyetleri başvuru ve gönüllük esasına dayanır.
  3. Bu uygulama anayasanın 18. Maddesine ve 657 sayılı DMK’nın 99. Maddesine aykırıdır.
  4. Ayrıca Eğitimsen’in 31.08.2021 tarih ve 44 numaralı kararı gereği üyelerimiz bu tarz angarya görevleri yerine getirmeme hakkına sahiptirler

Bu bağlamda 11-12 Eylül günlerinde bakanlıkça düzenlenen eğitim faaliyeti öğretmenlere sadece 1 gün önce duyurularak katılımın zorunlu olduğu belirtilmiştir. Eğitim sonunda öğretmenlere ‘bu faaliyete gönüllü olarak katıldım’ ibaresi olan bir belge zorla imzalatılmıştır. Antidemokratik bir yöntemle öğretmenlere dayatılan ‘demokrasi kültürünün güçlendirilmesi’ eğitiminin demokrasi kültürünün güçlenmesine nasıl katkı sunacağını merak etmekteyiz.”

Haber Merkezi

 

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech