Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Ekonomi

Ahilik Haftası törenle başladı

Çanakkale’de 26.Ahilik Haftası, Cumhuriyet Meydanı’nda, sade bir şekilde düzenlenen törenle resmen başladı. Geçtiğimiz yıllarda mehter takımı ile kortejlerin düzenlenerek yapıldığı organizasyonlar, pandemi koşullarından dolayı yapılamadı. Esnaf Odası Birlik Başkanı Ünal Özcan, gerçekleşen törende yapmış olduğu konuşmasında, “Esnaf ve Sanatkarlar bu zorlu süreçte çok büyük sıkıntılar yaşadı. İş yerlerimiz kapandı. Biz bu yıl kutlama komitemizin almış olduğu karar kapsamında, net ve kısa bir şekilde kutlamamızı yaptık” dedi.

Geçtiğimiz yıllarda, Ahilik Haftası törenleri görkemli bir şekilde kutlanıyordu. Mehter takımı ile oluşturulan kortej, Çanakkale’de tur atarken, vatandaşlarda kutlamalara ortak oluyorlardı. Bu sene pandemi koşullarında, kutlama komitesi tarafından alınan karar kapsamında, Cumhuriyet Meydanı’nda çelenk sunma töreni gerçekleşti.

Düzenlenen törene, Vali Yardımcısı Hakkı Uzun, İl Kültür ve Turizm Müdürü Murat Yılmaz, Çanakkale Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı İbrahim Ejder, Esnaf Odaları Birlik Başkanı Ünal Özcan, ÇTSO Genel Sekreteri Sema Sandal da katıldı.

Tören sonrasında, günün anlam ve önemine binaen açıklamalarda bulunan Esnaf Odası Birlik Başkanı Ünal Özcan, “Biz Çanakkale’de biliyorsunuz 25 yıldır, düzenli bir şekilde, geniş etkinliklerle, Ahilik Haftamızı kutluyoruz. Ancak, geçen yıl özellikle kapanmadan dolayı, Ahilik Haftamızı kutlayamadık. Bu yılda Ticaret Bakanlığı’nın önerisi illerdeki duruma göre, il kutlama komitesine verilen yetki çerçevesinde, sınırlı sayıda, özellikle PCR testlerinden tutun, aşı konusunda hassasiyet göstererek, Cumhuriyet Meydanı’nda çelenk sunma törenimizi yaptık.

Yılın ahileri seçildi. Onlarında ilçelerde iş yerlerine giderek, hediyelerini vereceğiz. Programımız çok zengin, çok genişti. Esnaf ve Sanatkarlar bu zorlu süreçte çok büyük sıkıntılar yaşadı. İş yerlerimiz kapandı. Biz bu yıl kutlama komitemizin almış olduğu karar kapsamında, net ve kısa bir şekilde kutlamamızı yaptık” ifadelerini kullandı.

Tunahan Ünsal

 

DİĞER VİDEOLAR

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech