Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Ãœyelik
Ãœye GiriÅŸi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Güncel

Nejat Önder eski partisine döndü

İl Genel Meclisi Başkanı Nejat Önder AK Parti’ye geçtikten sonra da eko-turizm konusunda tavrını değiştirmedi. Nejat Önder’in başvurulara ret oyu vermesi CHP grubunun çoğunluk olarak verdiği kararla kesişti ve oylama CHP Grubunun lehine sonuçlandı.  

İl Genel Meclisi’nin son birleşimi uzun süren eko-turizm tartışmalarına sahne oldu. CHP grubu eko-turizm konusunda meclise gelen pek çok başvurunun reddinden yana tavır aldı. CHP’den AK Parti’ye geçen Meclis Başkanı Nejat Önder, AK Parti’ye yeni geçtiği zamanlarda basına verdiği açıklamalarda bazı konulardaki tavrının değişmeyeceğini bildirmişti. CHP Grubundayken de eko-turizm başvurularına ret oyu kullanan Önder bu konudaki tavrını AK Parti’ye geçtikten sonra da değiştirmedi. Ancak son birleşimde Nejat Önder’in başvurulara ret oyu vermesi CHP grubunun çoğunluk olarak verdiği kararla kesişti ve oylama CHP Grubunun lehine sonuçlandı.

Son birleşimde uzun süren eko-turizm tartışmaları

Eko-turizm projeleri ile ilgili olarak uzun süren tartışmalar özetle şu şekilde; bu iznin, izni alan kişi tarafından istismar edilmeye açık bir doğasının olması, alana sahip olan kişinin mülkiyet hakları ile ilgili sorunlara neden olabileceği gibi gerekçelerle CHP Grubu bu konuda ret oyu kullanacağını açıkladı. Bu açıklama AK Parti Grubu’nun tepkisine neden oldu.

AK Parti Grubu bu konuda istismar vakalarının yaşandığını kabul etmekle birlikte gerçekten bu alanda bir işletme sahibi olacak kişinin de önünün kesilmesine sebebiyet verilmesini engellemek maksadıyla ret oyu kullanılmasını doğru bulmadığını ifade etti.

MHP Grubu da Çanakkale’de bu tür dosyaların sayısının çok fazla olduğunu bildirerek Meclis olarak doğru karar verebilmek için bu konuda bakanlıktan destek almanın doğru olacağını düşündüğünü bildirdi.

Åž. Ezgi Tuncel

 

DÄ°ÄžER VÄ°DEOLAR

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech