Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Söz hakkı alabilse derelerin temizlenmesini isteyecekti

İl Genel Meclisi’nin Eylül

İl Genel Meclisi’nin Eylül Ayı İlk Birleşiminde Ayvacık İlçesi CHP İl Genel Meclisi Üyesi Şerafettin Alkan gündem dışı söz alamadığı için Küçükkuyu’daki bazı akarsuların temizliğini ve Ayvacık’taki bir derenin ıslahını mecliste dile getiremedi.

İl Genel Meclisi’nde başkan değişikliğinin ardından yeni başkan Nejat Önder, gündem dışı konuşmalar bölümünde sert eleştirilerin odağı oldu. Bu nedenle ve meclisin tartışmalarla uzaması sebebiyle son birkaç aydır başkan gündem dışı konuşmalara önden bildirimde bulunulmazsa müsaade etmiyor. Ancak bu uygulama üyelerin hizmet talebini de dile getirmesini engelliyor. İl Genel Meclisi’nin Eylül Ayı İlk Birleşiminde Ayvacık İlçesi CHP İl Genel Meclisi Üyesi Şerafettin Alkan toplantı sonunda söz istedi fakat uzun süredir gündem dışı konuşma yapılmadığı için meclis, Akan’ın söz istediğini bile fark etmeden dağıldı. Alkan eğer söz hakkı alabilse “Küçükkuyu’daki bazı akarsuların temizliğini ve Ayvacık’taki bir derenin ıslahını talep edecektim” dedi.

“Felaket yaşanmaması ve vatandaşlarımızın mağdur olmaması için…”

Şerafettin Alkan şu şekilde devam etti; “Kış aylarının yaklaşması nedeniyle Küçükkuyu Beldemizde bulunan Mıhlı Çayı, Ilıca Deresi ve Kızılsu Deresi’nin bakım ile temizliğinin yapılması gerekmektedir, bu derelerin ve çayın etrafında yerleşimler bulunmaktadır. Geçmiş yıllarda yaşandığı gibi bu derelerin taşması sonucunda bir felaket yaşanmaması ve vatandaşlarımızın mağdur olmaması için bu derelerin ve çayın kısa zamanda DSİ tarafından temizliğinin yapılmasını talep ediyorum.

Ayrıca Ayvacık Misvak Köyü içinden geçen derenin de ıslahının ve bakımının yapılmasını arz ediyorum.” dedi.

Öte yandan Küçükkuyu Belediye Başkanı Cengiz Balkan’ında bu konuda daha önce bilgi verdiğini ve ihtiyacı dile getirdiğini ekledi.

Ş. Ezgi Tuncel

 

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech