Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Şimdi okullu olduk

Uzun bir pandemi sürecinde,

Uzun bir pandemi sürecinde, koronavirüs ile bir buçuk yıl süren mücadelede, en büyük bedellerden birisini de öğrenciler ödedi. Öğrenciler evlerde kalmak zorunda kalırlarken, sosyal hayattan, öğretmenlerinden, okullarından, arkadaşlarından uzak kaldılar. Süreç içerisinde aşılamanın yaygınlaşması ile birlikte, Çanakkale en çok aşı yapılan 2.il oldu. Nihayetinde eğitim-öğretim yılı yüz yüze olarak başladı. Sabah saatlerinde okul yolunu tutan öğrenciler, okula koşarak giderlerken, veliler de hallerinden memnundular. Arkadaşları ile kavuşan öğrencilerin mutluluğu görülmeye değerken, trafik çilesi ise Çanakkalelileri canından bezdirdi.

Dile kolay tam bir buçuk yıl koronavirüs mücadelesinde, yüz yüze eğitim parçalı bulutlu olarak yapılmış, öğrencilerin birçoğu evlerinde online olarak derse katılmışlardı. Öğretmenlerinden, okullarından, arkadaşlarından ve sosyal hayatlarından tamamen uzaklaşan öğrenciler için zorlu süreç son buldu. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yüz yüze eğitime geçileceği önceden belirtilmişti ve dün sabah saatlerinde ilk ders zili çaldı.

Çanakkale Merkez’de bulunan okullarda tam anlamıyla cümbüş yaşandı. Öğrenciler okula koşarak giderlerken, arkadaşları ile bir araya gelmenin mutluluğu yaşandı. Öte yandan veliler de çocuklarının okula dönmesinden memnun olduklarını dile getirdiler.

Ayrıca, bir sınıfta bir öğrencide koronavirüs vakasına rastlanırsa, sınıfın karantinaya alınmayacak olması bazı ailelerde tedirginlik yarattı. Aileler, böyle bir durumda çok sayıda öğrencinin ya pozitif ya da taşıyıcı olabileceklerini dile getirdiler.

Çanakkale aşılama oranlarına bakıldığında, Türkiye çapında başarılı bir performans sergileyerek, 2.sırada bulunuyordu. Çanakkale’nin bu ikinciliği, düşük vaka sayısı ve çevre illerinde vakalarının düşmesi ile bölgeyi güvenli bir hale getirmişti. Özellikle evlerinde otururken, sınavlara online çalışan öğrenciler, yüz yüze eğitim istediklerini ve bu koşulların sağlanması ve gereken tüm tedbirlerin alınması gerekliliğini dile getirdiler.

Sabah saatlerinde okulların açılmasından dolayı, Çanakkale trafiği İstanbul’a döndü. Özellikle Çevreyolunda, Adliye-Kepez hattında oluşan araç kuyrukları metrelerce uzadı. Çanakkaleliler okulların açıldığı ilk gün trafik çilesi ile yüzleştiler.

Vali İlhami Aktaş ve İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz ise sabah saatlerinde, Barbaros Hayrettin Paşa İlkokulu’na giderek, hem öğrenciler hem de veliler ile görüştüler.

Öğretmenlerle de bir süre görüşerek sohbet eden Vali İlhami Aktaş, sorumluluklarının büyük olduğunu hatırlatarak bu zorlu görevlerinde kolaylıklar ve başarılar temenni etti.

Tunahan Ünsal

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech