Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Su ürünleri av sezonu törenle açıldı

2021-2022 Su Ürünleri Av

2021-2022 Su Ürünleri Av Sezonu açılışı, Biga ilçesine bağlı Kemer Köyü Balıkçı Barınağı’nda yapılan törenle gerçekleştirildi.

Kemer Köyü Balıkçı Barınağında gerçekleştirilen törene; Biga Kaymakamı Mustafa Can, Adalet ve Kalkınma Partisi Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, Çanakkale İl Jandarma Komutanı Tahsin Saruhan, Sahil Güvenlik Grup Komutanı Kıdemli Binbaşı Ercan Oran, Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem Karadağ, Çanakkale Bölgesi Su Ürünleri Kooperatif Birliği Başkanı R. Hasan Uysal, DEM-BİR Çanakkale-Tekirdağ Bölge Birliği Başkanı Naci Karabiber, Kemer Köyü Su Ürünleri Kooperatif Başkanı Mustafa Çiftçi, Kurum Amirleri, Şube Müdürleri, İlçe Müdürleri, Teknik Personel, çok sayıda balıkçı ve vatandaşlar katıldı.

‘Vira Bismillah’

İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem Karadağ törende yaptığı konuşmada: “İlimiz bitkisel üretim ve hayvansal üretimde olduğu kadar su ürünlerinde de çok önemli bir potansiyele sahiptir. Çanakkale, Türkiye’de Muğla’dan sonra 671 km’lik en uzun kıyı şeridine sahip olan bir il.  Marmara Denizi, Çanakkale Boğazı, adalarımız, Edremit ve Saros körfezimiz var. Bu kadar av yataklarına sahip olan ender illerden bir tanesi. Bu kadar zengin av yataklarına sahip olan bir ilin avcılık potansiyeli de o denli iyi ve yüksek olması beklenir. 12 bine yakın balıkçımız bizde ruhsatlı. 5500 civarında balıkçımız ruhsatlarını vize ettirerek 2021 yılında balıkçılık yaptığını gördük. 15 Nisan’da gelen av yasağı 1 Eylül’den itibaren serbest olacak.  Tekne sahipleri özledikleri denizlere açılarak ‘Vira Bismillah’ diyerek ağlarını mavi sularla buluşturacak. Rızkını denizden çıkaran tüm balıkçılarımıza bol bereketli bir yıl geçirmelerini temenni ediyorum.” diyerek balıkçılara bereketli bir av sezonu diledi. Konuşmaların ardından bereketli bir yıl olması için dualar edilip, kurdele kesildi.

Balıkçılar, ‘Vira Bismillah’ eşliğinde av sahalarına uğurlandılar.

Haber Merkezi

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech