Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İYİ Parti’den AK Partili Özkan hakkında suç duyurusu

İYİ Parti GİK üyesi

İYİ Parti GİK üyesi Mahalli İdarelerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Rıdvan Uz, İYİ Parti İl Başkanlığı Yönetim Kurulu Üyeleri, Merkez İlçe Başkanlığı yönetim kurulu üyeleri ve bir grup İYİ partili katıldığı televizyon programında İYİ Parti için “FETÖ’nün kurdurttuğu partidir” ifadesini kullanan AK Parti Grup Başkanvekili ve Denizli Milletvekili Cahit Özkan hakkında suç duyurusunda bulundu. Aynı zamanda İYİ Parti Gelibolu İlçe Başkanlığı da suç duyurusunda bulundu.

İYİ Parti GİK üyesi Rıdvan Uz yaptığı açıklamada “Bu zat partimize Genel Başkanımıza iftira atarak İYİ Partiye gönül vermiş herkesi zan altında bıraktı ve hedef gösterdi. Onur, şeref ve saygınlığımızı rencide edebilecek şekilde hakaret etti. TCK 125, 216 ve 267 maddeleri gereği; hakaret, iftira, halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama suçlarından şikayetçi olduk” dedi.

Şikayetin nedenleri ise, “Şüpheli şikayet konusu beyanında ve akabinde de sosyal medya paylaşımında; yıllara sair bir strateji ile Devleti ele geçirmeye çalışan ve 15 Temmuz hain darbe girişimiyle de bunu nihayete erdirmeyi amaçlayan FETÖ ile tüm İYİ Parti teşkilatını ilişkilendirmiş, böylelikle;

• Genel Başkan Sn. Meral Akşener, • Başkanlık Divanı, • Genel İdare ve Kurucular Kurulu, • Tüm Parti İl ve İlçe Başkanları, • Tüm İYİ Parti üyeleri • İYİ Partiye oy veren ve vermeyi düşünen tüm seçmenler olmak üzere herkesi, FETÖ Terör Örgütü üyeliği itham etmiş ve hedef olarak göstermiştir.

Malum olduğu üzere; “Fetullahçı Terör Örgütü” yani FETÖ; elebaşı Fetullah Gülen’in talimatlarıyla, paralel yapılanma ve darbe planının etkin bir parçası olarak, 15 Temmuz gecesi hain darbe girişimini engellemeye çalışan kahraman polislerimizin, askerlerimizin ve vatandaşlarımızın şehit edilmesi talimatları dahil, darbe girişiminin tüm idaresi ve ülke yönetimine el konulduğu duyurulan bildiriyle, tüm kamuoyu nezdinde üst düzeyde korku, kin ve düşmanlık hissi uyandıran bir örgüttür.

Hali hazırda da ülkemizin tüm kamu kurum ve kuruluşlarında tasfiye edilip edilmediği noktasında tereddüt ve kaygıların devam ettiği bir oluşumdur” ifadeleri yer aldı.

Aynı zamanda, konuyla ilgili “Özetle İYİ Parti ve teşkilatı, bugüne değin değil FETÖ ile ilgili değil bir güzelleme, her platformda söz konusu örgütün silahlı bir terör örgütü olduğunu defalarca dile getirmiş ve siyasi kanadının araştırılması Meclise Önerge vermiş bir teşkilattır. Şüphelinin eyleminin hakaret ve iftira suçunu teşkil ettiğinde tereddüt yoktur. Şüpheli, İYİ Parti ve içinde bulunduğu ittifaka, Türkiye’nin aydınlık yarınlara yürüme mücadelesine karşı bir “kalkışma” yakıştırması yapsa da, bu tabirden ne anlaşılması gerektiği 15 Temmuz 2016 tarihinde tüm halkımız tarafından acı bir şekilde öğrenilmiştir. Son derece temelsiz olan bu benzetme sadece, toplumda travma yaratmış FETÖ konusunda duyarlılığı çok yüksek olan Türk Halkını, kin ve düşmanlığa sevk etme amacına hizmet etmektedir” ifadeleri yer aldı.

Haber Merkezi

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech