Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Etin değeri ve üreticinin karı artacak”

Yemlik Soya ve Silajlık

Yemlik Soya ve Silajlık Mısırın aynı tarlaya ayrı ayrı ekilip birlikte silaj edilmesi esasına dayanan proje kapsamında Biga ilçesine bağlı Kalafat köyünde hasat günü düzenlendi. Yüzde 75 Devlet katkılı proje kapsamında düzenlenen hasat gününe katılan AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, Biga’da üretilen etin büyükşehirlerde ısrarla arandığını hatırlatarak, “Bu tür projeler sayesinde hem etin değeri hem üreticinin karlılık oranı artacak” dedi.

‘Çayır Mera Islah ve Amenajman Projesi’ kapsamında kabul edilerek desteklenen “Hayvanlar Ota, Güğümler Süte Doysun” projesi kapsamında Biga’nın Kalafat köyünde hasat töreni düzenlendi. 2021 yılında Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü “Çayır Mera Islah ve Amenajman Projesi” kapsamında projelendirilerek sağlanan ödenek ile yüzde 25 üretici, yüzde 75 devlet katkılı olarak 330 üretici ile 5.310 dekar alanda uygulama yapıldı.

Yemlik Soya ve Silajlık Mısırın aynı tarlaya ayrı ayrı ekilip birlikte silaj edilmesi esasına dayanan projenin hasat törenine, AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, Biga Kaymakamı Mustafa Can, Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, Karabiga Belediye Başkanı Ahmet Elbi, Tarım İl Müdürü Erdem Karadağ, Biga İlçe Tarım Müdürlüğü yetkilileri, AK Parti Biga İlçe Başkanı Hasan Sepici, MHP İl Başkanı Ali Tuğrul Yıldırım ve ilçe teşkilatı ile davetliler katıldı.

Törende konuşan AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, “Tarım İl Müdürümüzle her gün telefonla, ‘ilimizin tarımı için neler yapabiliriz’ diye görüşüyoruz. Diğer illeri gezdiğimizde orada üretilen ürünleri Çanakkale’mize de kazandırabilir miyiz? Diye çalışıyoruz. Toprağımızı fizibilite edip hangi proje bölgemize daha çok uyar onu araştırıyoruz. Çanakkale’miz, zaten birbirinden kıymetli tarım ürünlerinin yetiştiği bir kent. Bir çok ürün kaleminde, üretim sıralamasında önemli bir paya sahibiz. Bizim çiftçimiz, hayvancılıkla uğraşan kardeşimiz gelirini, istihdamını daha fazla nasıl artırır ona uğraşıyoruz. Aslında yaptığımız her proje bu verimli, özel topraklarda karşılık buluyor.

Gittiğimiz büyükşehirlerde, restoranların kapısında ‘Biga eti bulunur’ yazıyorsa, ‘Bizim hemşehrilerimiz buraya da ulaşmış’ diye gurur duyuyoruz. En kaliteli eti, Biga’mız üretiyor. Bundan geliri artırabilmek için, bu gibi projeleri artırmamız gerekiyor. Yakın zamanda hayata geçecek Ezine Gıda OSB’si, Biga etine daha fazla değer kazandıracak. 1915 Çanakkale köprümüz, ürünlerimizin daha hızlı ulaştırılması noktasında rekabet gücümüzü artıracak. Bu sayede hem üretim değeri hem kazancımız artmış olacak” diye konuştu.

Ardından silajlık mısır ve soya hasadı yapıldı.

Haber Merkezi

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech