Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Muhsin Çayan

Çip

Bir gün bunun olacağını tahmin ediyordum. Eskiye dönebiliriz. Otomobil dünyası “ çip “ krizi yaşamaya başladı.

Nedir bu “ çip “ muhabbeti? Biliyorsunuz son model otomobillerin üretiminde ve hemen hemen her yerinde kullanılan mikro işlemci. Otomobilin yakıt harcamasından yolda gidişine kadar denettimini sağlayan işi görünmeyen ama dışı bir şeye benzemeyen kara kuru bir nesne. İşlevi çok olması bu zamanda teknolojileri yönetmesi otomobilleri güvenli hale getirmesi açısından önemli bir unsur. Mikro çiplerin dünyası bizim dünyamıza son on yılda girmeye başladı. Otomobil üreticileri ürettikleri araçlarda önceliği can güvenliğine vermeye başladıktan sonra teknolojinin en önemli unsuru olan mikro çiplerini kullanmaya başladılar. Ne kadar elektronik o kadar lüks imajı yarattılar. Elektronik dünyası otomobillerin içine 2000’li yılların başında girmeye başladı. her üretici piyasa şartlarında mümkün olduğu kadar çok mikro çip ve ona bağlı programlar kullanmaya başladı. Öyle ki her sene geleceğin otomobili ortaya çıkmaya başladı. Son yıllarda taşlar yerine oturdu derken, üretici firmalar ki “ 2 tane  “ kovit yüzünden kapanma noktasına geldiler. Üretim tekrara başlamasına rağmen otomobil fabrikaları elektronik sistem montajlarını yapamaz duruma geldiler. Hatta bazı meşhur otomobil üretici markalar üretimi yavaşlatma kararı aldılar. Bu günlerde üretim sorunu çözülmez ise fabrikaların durması söz konusu olacağını beyan ettiler.

Biz ne yapacağız. Arabanız kuş türü değilse sıkıntı var demektir. Elektroniği bol olan tüm otomobiller arıza bakımından risk altında örnek vermek gerekirse yakıt sarfiyatını düzenleyen elektronik devrenin arıza yapması yedek parçanın bulunması hep bu mikro çiplerin üretilmemesinden kaynaklı bir durum olacaktır.

Mikro çipsiz bir otomobil şu anda üretilmediği için sıkıntı büyük. Amaaaa çip mipi olmayan araba sahipleri bu sıkıntıyı duymayacaklar.

Çipli günler. Sağlıcakla kalın.

EYYYYYYYY KOVALAKUS

SIKINTILARINDAN ANCA KURTULURSUN

 

 

 

 

 

Toyota TRD Sport Trailer

Bu sonbaharın başlarında Toyota,  SEMA Show yapılarının ilk bölümünün bir parçası olarak bir Tacoma “Go Anywhere Lifestyle Rig” i tanıttı. Zengin offroad potansiyeli, alüminyum koruma plakalarından, Radici Magnuson TVS1900 kompresörüne kadar her şeyi içeriyordu. Söylemeye gerek yok, yol (veya yol bittikten sonrası) sizi nereye götürürse götürsün, her türlü ortama ve şartlara hazırdı.
Yıl sonu yaklaşırken Toyota tam zamanında davranarak Tacoma pikabına dayanan başka bir özel SEMA yapısı olan TRD Sport Trailer ile geri döndü. Konseptin kendisi yeni bir şey olmasa da, arazi kullanımına hazır donanımları dikkatleri tekrar üzerine çekmeyi başarıyor. Yapının en önemli özelliği hiç şüphesiz makaslı platformu ve dört kişilik Yakima çadırı. Ana gövdeden birkaç metre yukarı kaldırılabilen bu bölüm, aynı zamanda bazı genişletilebilir tenteler ve bir dizi olta tutucu aparatı da barındırıyor. Eğer siz de ayı konforu seviyesinde doğada vakit geçirmeye düşkünseniz, bu karavanda bol miktarda size uygun donanım olduğunu söylemeden geçmeyelim. Örneğin, temiz ve kirli su için bir çift depolama tankının yanı sıra özel yapım bir banyo ve perdeli duş içeriyor. Buna bir buzdolabı, su ısıtıcısı ve çekmeceli evye ve soba da eklediğinizde artık hiç bir mazeretiniz kalmıyor.

TEKNİK

Elektrik Motoru Şimdi de Klasik Arabalarda…

 

 

 

 

 

 

ZelectricBug altyapılı ekip prototipi elektrik enerjisi ile çalışacak  VW’nin klasik araba ikonu olan Beetle’a  elektrik  motoru adapte etmek için kolları sıvadılar.
Ekibin amacı, 50′ ler ve 60′ ların meşhur klasiklerini  elektrikli araçlara dönüştürmek ve daha çevreci bir dünya oluşturabilmek adına iyi işler yapmak.  Şirket bu yaza konvert ettikleri arabaları satışa çıkaracakları haberini verdiler.

Bataryaların dolum süresi  4-8 saat arası olup  bu süre  şarj aletine bağlı olarak değişkenlik göstermektedir. Araç 120 veya 220 voltluk prizler ile şarja takılabilir.
Zelectric,  RedBug#1 prototipi 180 Amp -saat lityum iyon pil ile bağlantılı HPEVS AC-50 elektrik motoru tarafından güç iletimini sağlamaktadır.
Klasik arabaya kişisel arz ve taleplere göre de değişen bu arabada fiyat aralığı $45,000 -$60,000  olarak belirlenmiş.
Zelectric Bug 80-100 mil arası tam şarj ile kullanım mesafesi hedefliyor. Zelectric şirketi,  farklı klasik araba modellerinde de çalışmalar yapacaklarını belirtti.

GÜLMECE

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech