Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“İnsanlık için en doğru seçenek barıştır!”

CHP Genel Başkan Yardımcısı

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, özellikle son günlerde Afganistan’da yaşanan olayları örnek göstererek 1 Eylül Dünya Barış Gününü kutladı.

Erkek’in sözleri şöyle; “Son günlerde yaşadığımız olaylar da göstermiştir ki ‘ille de barış, ille de barış’ demeliyiz. Suriye’de 10 yılı bulan savaş durumunun o ülkede yaşayanları nasıl etkilediğini yakından görüyoruz. Afganistan’da ‘kalırsam zaten ölürüm, uçağın tekerine sarılırsam belki kurtulurum’ demeyi bile göze alan insanların trajedisini dünya görüyor.

Artık tüm dünya anlamalı ki savaş öldürür, barış yaşatır. Barış insanlık için olan doğru seçenektir. Savaşın ateşi maalesef sadece bulunduğu ülkeyi yakmıyor. Yakın coğrafya ve tüm dünya savaşın zehrini soluyor.

“Barış bir zihniyettir”

Barış kendiliğinden gerçekleşen, insanlara bahşedilen bir şey değildir. Barış bir zihniyettir. Politikası barış olmayan bir iktidar, vatandaşlarına ve insanlığa yararlı olamaz. Aksine büyük zarar verir. O nedenle 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde en güzel dileğimiz barış olmalı. Büyük Ozanımız Nesimi Çimen’in dediği gibi:

‘Son bulsun savaşlar kimse ölmesin,

Barış güvercini uçsun dünyada’

Gelecek güzel günlere olan inançla 1 Eylül Dünya Barış Günü kutlu olsun.”

Haber Merkezi

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech