Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Protokol’den Zafer Bayramı mesajları

Çanakkale Milletvekilleri ve Belediye

Çanakkale Milletvekilleri ve Belediye Başkanları 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 99. yıl dönümü dolayısıyla mesajlar yayınladı.

Protokolün mesajları şu şekilde;

AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan ve AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 99. yıl dönümü dolayısıyla ortak bir mesaj yayınlayarak; “30 Ağustos, tarihinde eşsiz zaferler olan, bağımsızlık onurunu hiçbir zaman bırakmamış ve teslimiyeti asla kabul etmemiş aziz milletimizin tüm dünyaya ilan ettiği bir zaferdir. Büyük Taarruz, en büyük kahramanlık destanlarından biri olarak tarihteki yerini aldı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde yakılan bağımsızlık ve kurtuluş ateşi, aziz milletin dirayeti ve şanlı ordumuzun cesareti ile tüm Anadolu’yu sarmıştır. Emperyalist güçlere, imkansızlıklara, yorgunluklara rağmen bu güçlü yürüyüşün, imanlı duruşun sonucu zafer olmuş, bu güzel vatan bizlere ecdadımızdan miras kalmıştır. Biz de ecdadımızdan aldığımız bu ilhamla daha güçlü yarınlar için kararlı yürüyüşümüze devam ediyoruz. Ülkemiz her alanda rüştünü ispat ederken, özellikle bağımsızlık noktasında attığı adımlar ile dünyada ve bölgesinde söz sahibi olmaya, mazlumların ve sessiz milyonların sesi olmaya devam ediyor. Ecdadın bize bıraktığı bu mirasın kıymetini bilmeli, milli birlik ve beraberliğin önemini hiçbir zaman kaybetmemeliyiz. Manevi duygularımızı yeniden kabartan bu özel gün hasebiyle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bizlere bu güzel vatanı miras bırakan tüm ecdadımızı, şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle ve saygıyla yad ediyoruz. Bu vesileyle Çanakkaleli hemşehrilerimizin ve milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyoruz.”

CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan; “Bağımsızlık ve özgürlük tutkusu, Ulusumuza ezelden beri yol gösteren en temel ülkü olmuştur. Tarihte yeniden ve daha güçlü bir biçimde yer almamızı sağlayan Kurtuluş Savaşımızın dönüm noktası olan 30 Ağustos Zaferi; toprakları işgal edilmiş bir imparatorluktan, bağımsız bir ulus devletin nasıl filizlendiğinin dünyaya gösterildiği destanın adıdır.

30 Ağustos: Mustafa Kemal Atatürk’ün Başkomutan olarak bizzat yönettiği ve bu nedenle Başkomutanlık Meydan Muharebesi olarak bilinen ve Anadolu’ya bağımsızlığın müjdesini veren zaferdir. Ümmetten Millete, Sevr’den Lozan’a, İmparatorluktan Cumhuriyet’e giden yol, Türk Halkı’nın emperyalizme verdiği unutulmaz derstir. 30 Ağustos; Türkiye’nin laik ve demokratik bir cumhuriyet olarak yoluna devam etmesinin yolunu açan, işgalcileri kesin yenilgiye uğratan zaferin adıdır.

Yapılacak ilk genel seçimde, Büyük Önder’in öngördüğü çağdaş uygarlık düzeyine erişebilmek için, Cumhuriyet’in bizlere sunduğu demokrasi kültürünü yaşam biçimi olarak benimseyen paydaşlarımızla birlikte, hukuk devleti, insan hakları ve demokratikleşme alanlarındaki eksiklikleri hızla gidermek ve Türkiye’yi sürüklendiği yönetsel açmazdan kurtarmak amacıyla var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Millet İttifakının bu anlamda yakalayacağı başarı, aydınlık yarınların kurulabilmesi ve yurttaşlarımıza daha iyi olanakların sunulabilmesinin de yolunu açacaktır.

Bu duygularla, Bu anlamlı zaferin 99. yıl dönümünde büyük önderimiz, ebedi Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk’ü ve Vatanı uğruna canlarını veren tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, yüce milletimizin ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyorum.

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan; “İşgalci güçlerin üzerinde hakimiyet kurmak için birbiriyle yarıştığı ülke topraklarını canının, kanının son damlasına kadar savunan ve koruyan kahraman Mehmetçik’in ve Türk Milletinin Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün yol göstericiliğinde kazandığı en büyük zaferlerden biridir 30 Ağustos…

Vatan topraklarının savunması, milli egemenliğin ve bağımsızlığın tesis edilmesi, laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyetinin kurulması ülküsüyle ve nice umutlarla başlatılan Kurtuluş Savaşı’nın en şanlı tarihlerinden biri olan 30 Ağustos 1922’de, Mustafa Kemal Atatürk’ün başkumandanlığındaki Büyük Taarruz’un son günü gerçekleşen Başkumandanlık Meydan Muharebesi zaferle sonuçlanmış, işgalci güçler bozguna uğratılmıştır.

Vatanın bir karış toprağından dahi vazgeçmeyen, asla pes etmeyen, azmiyle, cesaretiyle, yüreğinin ve bileğinin gücüyle işgalci tüm güçleri dize getiren kahramanların bize emanet bıraktığı bu büyük zaferle de göğsümüz hala kabarırken, milli mücadele ruhuna ve bu ruhla kurulan Cumhuriyetimize karşı sorumluluklarımızı da unutmuyoruz, unutmayacağız.

Ülkemizde barışın her daim hakim olması, milli birlik ve beraberliğimizin baki kalması, Cumhuriyetimizin ışığının her zaman yolumuzu aydınlatması temennilerimle 30 Ağustos Zafer Bayramımızı kutluyorum.

Gelibolu Belediye Başkanı M. Mustafa Özacar; “Gelibolu topraklarında kazanılan zaferin yarattığı yüksek motivasyonun ardından Gazi Meclisin sevk ve idaresiyle kurulan ve yönetilen ordumuzun ve milletimizin kazandığı zaferin yıldönümündeyiz.

Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde Gelibolu Yarımadasında ‘Çanakkale Ruhu’ ile başlayan ve sonrasında Samsun’da, Havza’da, Amasya’da, Erzurum’da, Sivas’da ve nihayet Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılmasıyla birlikte Ankara’da ortaya konulan tavır Kurtuluş Zaferimizin müjdecisi olmuştur. Bu tavır ve bu eşsiz ruh bugün daha fazla anlaşılmalı ve yaşanmalıdır. Bu ruhun özünde; çalışmak, azim, cesaret, kararlılık, birlik ve beraberlik yatmaktadır. Zaferi kazandıran ruh bu ruhtur. Tüm bunlar tarifsiz bir millet ve vatan sevgisiyle anlaşılabilir. Sinesinden kahramanlar çıkarmayı çok iyi beceren bir milletin, dünya konjonktüründe tekrar saygın ve güçlü olmasının sırrı da budur. Bizler Gelibolulular olarak bu ruhu anlamış olmaktan onur duyuyoruz.  Her türlü misli olanakla mücadele eden Kuva-i Milliye Kahramanlarımız ve Kurtuluş Savaşı destanını yazanlar, bize emeklerinin, özverilerinin ve canlarının karşılığı olarak demokratik, bağımsız bir Cumhuriyet bırakmışlardır. Bu büyük zafer Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin yükselişindeki en sağlam yapı taşıdır. O nedenle de üzerimize yüklediği sorumlulukların bilincindeyiz. 30 Ağustos; inancın, beraberliğin, özgürlüğün, emperyalizme direnişin destanıdır. Bu sorumlulukla vatanımıza ve Cumhuriyetimize sahip çıkmaya devam edeceğiz.

Bu duygularla başta büyük kahraman, Ulu Önder, bizi tutsaklıktan kurtaran lider Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü saygıyla ve minnetle anıyorum. Kurtuluş savaşı kahramanlarımızın aziz ruhları önünde saygıyla eğiliyorum. Geçmişten bugüne ülkemiz için mücadele ederek büyük özverilerde bulunmuş parlak mazimizin her bir ferdini en iyi dileklerimle anıyorum. Zafer Bayramımız kutlu olsun.”

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech