Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Ali Güngör Yıldız

Kent turu ve şehir içi trafiği

Pandemiye rağmen okullar bu sezon kapılarını öğrencilere açacak. Üniversitelerin açılmasına esnafımız büyük bir umutla bakıyor. Üniversitelerin açılması, orta öğrenimin eğitime başlaması, sevinçle birlikte bazı sorunları da yeniden gündeme getirecek. Kent içi ulaşım, muhtemelen sabah ve okulların dağılımı sırasında kilitlenecek. İskele Meydanı ve tahliye yollarından çektiğimizi, ne yetkililer anlayabildi ne de yönetenler.

Troya Festivali bu yıl, önceki yıllardan daha sakin ve sessiz geçti. Festival öncesi meydana gelen yangınlardan ve kaybettiğimiz canlardan dolayı, Belediye yetkilileri daha ağırlaştırılmış bir festivale imza atmak zorunda kaldı. Son günlerde Özgürlük Parkı’nda gerçekleştirilen müzikli geceler ise Çanakkalelilere az da olsa bir nefes aldırdı. Emeği geçenlere ve organizasyonda görev alanlara teşekkürler. Önce Müsilaj ardından Pandemi derken, deniz mevsimi de sona yaklaştı. Bu yıl yaşadığımız sıcaklardan dolayı gözümüz pastırma yazını görmeden kış mevsimine çevrilmiş durumda.

Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte, sokaktaki siyaset yapma anlayışı da yeniden hızlanacaktır. Yaz mevsimi boyunca siyaset, kendi içinde eğrilip bükülüp sürdürülmeye çalışıldı. Muhtemelen önümüzdeki yıl yapılacak olan erken genel seçimin havasına, siyasi partilerden önce aday olmak isteyenler girecek. İlk yapılacak seçimlerde üç partinin yanında 4. Parti de iddialı bir yarış çıkaracağa benziyor. AK Parti, CHP, MHP’nin yanında özellikle Çanakkale’de İYİ Parti de birçok alanda ipi göğüsleyen taraf olarak gözüküyor.

Siyasi Partilerin kendi içerisinde yaşanan çekişmeler, özellikle CHP’de iç dinamizmi geçip, müzmin karşı duruşları ve belki de bazı kişi ve gruplar için yol ayrımının başına bile gelinmiş olabileceğini gösterdi. Şimdilik, Çanakkale yerelinde iktidar olan Cumhuriyet Halk Partisi’ne mensup Genel Başkan Yardımcısı Sayın Muharrem Erkek ve yüzde 60 oy alarak 4. Kez Belediye Başkanlığı makamına oturmayı başaran Sayın Ülgür Gökhan, oyun kurmaktan çok oyun bozmanın hesabını yapıyor gözüktü.

Bu iki ismin önümüzdeki günlerde tüm olumsuzlukları geride bırakıp, yeniden bir yol haritası belirlemesi bekleniyor. CHP’de biz bu durumlara alıştık artık. Siz bakmayın öyle iki grup arasındaki çekişmeye… Biraz da bu çekişmeyi dış aktörlerin yangına körükle gitmesinden kaynaklanıyor. CHP’de siyaset yapmak isteyenler, “Nasıl olsa AK Parti karşıtlığı var. Ben bir koltuğa aday olayım. Gerisi kolay. Seçimi kesin kazanırım” gözüyle bakmaları, iştahları kabartıyor. İşte bu seçimde öyle olmayacak. İyi Parti faktörü burada devreye girecek. Yani CHP’liler hedefledikleri koltuğu sadece kendi genel merkezlerinin tercihi ile elde edemeyebilirler. (Millet İttifakı devam ettiği sürece)

Siyasi partilerin içerisindeki gelişmeler, tüm insanlarımızı ilgilendirmiyor. Hatta siyaset ve siyasetçiye artık kimse sıcak bile bakmıyor. Ama hepimizi yakından ilgilendiren ortak konu ise ekonomi ve pandemi. Ekonomi tüm kesimler için hiç de iyi gitmiyor. Üretici, ürettiğinin karşılığını bir türlü alamıyor. Nedense hep aracılar kazanıyor. Nedense kimse de bu konuyu ele alıp çözümünü aramıyor.

AK Parti Grup Başkanvekili Sayın Bülent Turan, bölgedeki yatırımları adım adım takip edip, yerinde incelemelerde bulunuyor. Tamamlanan yatırımları bir bir dolaşıp hizmete açıyor. Milletvekili Jülide İskenderoğlu da tüm bu çalışmalarda kendisine eşlik edip adeta gövde gösterisi yapıyorlar. AK Parti Genel Merkez’in diğer iki Çanakkaleli temsilcisi Fatih Şahin ve Ayhan Gider de teşkilatların temsilcileri ile sık sık bir araya gelip, siyasi çalışmalarını sürdürüyorlar.

Kısaca meteorolojik sıcaklık yerini siyasi ve hesap görme sıcaklığına bırakacak. Bu günlere doğru gidiyoruz.

Haydi hayırlısı bakalım.

 

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech