Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Güncel

Köyler yollarına kavuşuyor

Temmuz ayında bir araya gelen İl Genel Meclisi’nde CHP Ayvacık Meclis Üyesi Şerafettin Alkan Ayvacık Köyleri özelinde yol sorununu dile getirerek pek çok köyün ortak problemine dikkat çekmiş, Çan bölgesinden de benzer şikâyetler yükselmişti. İl Özel İdaresi geçtiğimiz haftalarda her iki bölgede de bozuk yolların yama işlerine ve beton yol yapımına başladı.

İl Özel İdaresi tarafından Etili’deki beton asfalt çalışmaları geçtiğimiz hafta başladı. Ayvacık’taki köy yollarının ise yama işlemine başlandı ve bugünlerde bitmek üzere.  Tuzla yoluna yapılması planlanan beton yolun ihalesi tamamlandı. Önümüzdeki ay içerisinde oranın da yapımına başlanacak.

“Alkan’ın talebi karşılıksız kalmadı”

İl Genel Meclisi’nin Temmuz ayı toplantısında gündem dışı söz alan CHP Ayvacık Meclis Üyesi Şerafettin Alkan şu konuşmayı yapmıştı; “Sazlı Köyü büyük bir köy ve Assos yoluna bağlantılı bir köy. Biz bunu 2021 Bütçe Performans Raporuna da aldık. Programda var, bütçeden de 1 milyon 180 bin lira bir para ayrıldı. Bununla birlikte Ayvacık köy yollarının çok bozuk olduğu ve yama gerektiren birçok köy yolu olduğunu bilhassa Sazlı Köyü’ne Küçükkuyudan gelen yolun çok kötü olduğunu bildirdik. Akçin, Misvakköy, Süleymanköy, Adatepe, Küçükçekmi, Taşağın, Taşboğaz, Kösedere, Karbastı, Menen Mahallesi, Naldöken Köylerinin yollarının çok kötü olduğu bu yolların da kısa zamanda bayramdan önce yama işleminin yapılması gerektiğini bildirdik. Ancak yapılan ihalede genel olarak 600 ton belirlenmişti. Bu rakam bu köyler için yetersiz. Yetkililer ile yaptığım görüşme neticesinde bunun arttırılacağı, yetersiz kalan köylerin de yapılacağı dönüşünü aldım.

Bu konuda Sayın Valimden ve Genel Sekreterimizden de destek istiyorum.” demişti. Alkan’ın talebi karşılıksız kalmadı ve İl Özel İdaresi tarafından tüm yolların yapım işlemlerine başlanırken eksik kalan kısımlara da takviye yapılacağı bildirildi.

Sazlı-Assos yolu turizm açısından önemiyle ön plana çıkarken Ahlatlıburun- Etili yolu da üzerinde yer alan iki ayrı fabrika nedeniyle çok sayıda çalışanın geçiş güzergâhını oluşturuyor. Bu sebeple de işlevsel anlamda önemli role sahip. İl Özel İdaresi tarafından Etili’deki beton asfalt çalışmaları geçtiğimiz hafta başladı. Ayvacık’taki köy yollarının ise yama işlemine başlandı ve bugünlerde bitmek üzere.  Tuzla yoluna yapılması planlanan beton yolun ihalesi tamamlandı. Önümüzdeki ay içerisinde oranın da yapımına başlanacak.

“Yetmediği yerde biraz daha takviye yapılacak”

Ayvacık Bölgesindeki yolların durumu ile ilgili bilgi veren CHP Ayvacık Meclis Üyesi Şerafettin Alkan; “Bu yollar her sene 3-5 kilometre 3-5 kilometre yapılıyordu. Bu yıl Özel İdare 30 milyon civarında borçlanma yaptı. Oradan Ayvacık’a ve KÖYDES’e gelen paranın tamamını Tuzla yoluna aktardık. Bu sene o yol bitecek.  Eski asfalt kazıldı ve alt yapı çalışmalarına başlandı. Önümüzdeki ay da beton asfat çalışmasına başlanacak. Yama işlemleri de devam ediyor. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdullah Köklü’nün verdiği bilgiye göre yetmediği yerde biraz daha takviye yapılacak.” dedi.

Ş. Ezgi Tuncel

 

 

DİĞER VİDEOLAR

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech