Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Başkanlar Malazgirt Zaferi’ni kutladı

AK Parti Çanakkale İl

AK Parti Çanakkale İl Başkanı Naim Makas ve İYİ Parti Çanakkale İl Başkanı Selahattin Yıldızlar, Malazgirt Zaferi’nin 950’nci yıl dönümü ile ilgili birer yazılı basın açıklamasında bulundu.

Başkan Makas mesajında ‘’Tarihler 1071’i gösterdiğinde Orta Asya’dan Anadolu’ya göç eden ecdadımızın bize bıraktıkları güzel topraklarda yaşamanın 950’inci yılını kutluyoruz. 1071 Malazgirt Zaferi’nin 950’inci yıldönümünde dünya devletleri arasında güçlü olarak yerimizi alma, yükselme ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Türkiye’yi daha güçlü konuma getirmek için çalışmalarımıza ilk günkü aşkla devam edeceğiz.

Sultan Alparslan’ın komutanlığında asrında görülmemiş bir deha, yetenek ve dirayet ile Anadolu’yu fethetmek için Bizans’lılarla karşı karşıya gelen ve onları bozguna uğratan Türkler, tarihten aldığı bilgi, ilham, irfan ve tecrübe ile Anadolu’yu; kendisine yurt, Türk-İslam Medeniyeti’ne beşik, mazlumlara umut ve zalimlere set yapmıştır. Anadolu, şanlı zafer, kutlu fetih Malazgirt ile kendi ali hüviyetine kavuşmuş, Türk-İslam Medeniyeti’ne sancak olmuştur.

Bu zafer askerî başarının ötesinde aklın, yeteneğin, imanın, sabrın, fedakârlığın, dirayetin ve güçlü bir iradenin eseri olan Malazgirt Zaferi, bizlere atalarımızın örnek şahsiyetlerini ve gayretlerini hatırlatırken, aynı gaye ile Anadolu’muzu, Türkiye’mizi daha ilerilere taşımak için de adeta bir yol haritası niteliğinde örneklik teşkil etmektedir. Kutlu fetih, şanlı zafer 1071 Malazgirt Zaferi’ni bir kez daha kutluyorum” dedi.

“Tarihin seyrini değiştirmeyi başardı”

Öte yandan Başkan Yıldızlar, “950 yıl önce bugün, Bizans İmparatoru Diyojen’in bileğini büken Alparslan, Anadolu’nun kapılarını sonsuza dek Türklere açtı ve tarihin seyrini değiştirmeyi başardı. O günden bugüne milletimiz için yepyeni bir dönem de başlamış oldu ve bize “Bu ülke, tarihte Türk’tü bugün de Türk’tür ve sonsuza dek Türk olarak yaşayacaktır.” sözlerini söyletmeyi nasip etti.

Bu zafer nedeniyle Sultan Alparslan’ı, Büyük Taarruz’un 99’uncu yıl dönümünde Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, canlarını bu vatan uğruna feda eden şehitlerimizi rahmetle, saygıyla ve minnetle anıyorum.” dedi.

Ş. Ezgi Tuncel

 

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech