Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Mahkeme “Ekoturizm”e DUR dedi

TMMOB Mimarlar Odası tarafından,

TMMOB Mimarlar Odası tarafından, ekoturizm ile ilgili basın açıklaması yapıldı. İl Genel Meclisi toplantılarında da sık sık tartışmalara konu olan ekoturizm meselesi ile ilgili, Mimarlar Odası tarafından yapılan açıklamada, “Mahkeme Çanakkale’de “Ekoturizm” adı altında yapılaşmayı teşvik eden imar planlarını durdurdu” ifadeleri yer aldı. Çanakkale Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Hicri Nalbant ise gazetemize yaptığı açıklamada, “Amacına uygun yürümüyor işler diyerek, yürütmeyi durdurma kararı aldı. Kötüye kullanımın engellenmesi gerekir” dedi.

TMMOB Mimarlar Odası tarafından, kamuoyu ile paylaşılan basın açıklamasında ekoturim ile ilgili bilgilendirmede bulunuldu. Çanakkale’de çokça, İl Genel Meclisi’ne gelen ekoturizm dosyalarının önüne mahkeme bir anlamda duvar ördü.

“İmar planları durduruldu”

Mimarlar Odası tarafından yapılan bilgilendirmede, “Mahkeme Çanakkale’de ekoturizm adı altında yapılaşmayı teşvik eden imar planlarını durdurdu” denildi.

“Yapılaşmalar için emsal teşkil edecek”

Aynı zamanda açıklamada, Çanakkale’nin Ayvacık ve Bayramiç ilçelerinde tarım ve orman alanlarında çok sayıda “ekoturizm projesi”nin gerçekleştirilebilmesi amacıyla yapılan imar değişikliklerine, TMMOB Mimarlar Odası ve TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası tarafından açılan davalarda mahkeme yürütmeyi durdurma kararı verdi. Çanakkale Valiliği İl Genel Meclisi tarafından onaylanan “1/100.000 ölçekli Balıkesir-Çanakkale Çevre Düzeni Planı”nda yapılan değişiklikle imara açılan parsellerde yürütülen çalışmaların verimli arazileri yapılaşmaya açarak bölge ekolojisine, doğal yaşama, bilimsel şehircilik ilkeleri ve planlama esasları ile kamu yararına aykırı uygulamalara neden olduğu mahkeme kararıyla kesinleşmiş oldu. Mahkeme kararı, bundan sonra gerçekleştirilmesi planlanan yapılaşmalar için de emsal teşkil edecek” ifadeleri yer aldı.

Konuyla ilgili Çanakkale Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Hicri Nalbant ile görüştük.

Ziraat Mühendisleri Odası Çanakkale Şube Başkanı Hicri Nalbant, “Ekoturizm yasal dayanağı eksik bir olaydır. Çanakkale ve Kazdağları, ekoturizm için çok önemli bir değer. Ekoturizm yapılsın diye bende İl Genel Meclisi Üyesi olduğum dönemde, ben de hep olumlu oy kullandım. Son dönemde, ben İl Genel Meclisi üyeliğini bırakalı 3 yıl oldu, bu dönemde mantar gibi her yerden talep gelmeye başladı. Bu sefer Ziraat Mühendisleri Odası’da bu davacıların arasında var.

Çanakkale İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurma kararı verdi. Amacına uygun yürümüyor işler diyerek, yürütmeyi durdurma kararı alındı. Bundan sonra bu turizmi yapacak iyi niyetli vatandaşlar bile bu işten zor yararlanacaklar. Burada en mantıklı hareket, siyasi iktidarın bu tarz durumların önüne geçerek, ekoturizmi kötüye kullanımı engellenmesi lazım” açıklamasında bulundu.

Tunahan Ünsal

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech