Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Zincir Marketleri Uyarıyoruz”

Son günlerde özellikle zincir

Son günlerde özellikle zincir marketlerde, raf fiyatları ile kasa fiyatları arasında uçurum olduğu ve vatandaşların mağduriyet yaşadıkları belirtildi. Zincir marketlerde rafta bulunan fiyat ile kasada bulunan fiyat arasında farklar olması şikayetleri de bir hayli arttırdı. Tüketiciyi Koruma Derneği Çanakkale Şube Başkanı Ali Rıza Berkit ile röportaj gerçekleştirdik. Berkit, “Buradan zincir marketleri uyarıyoruz. Piyasayı denetleme görevi tüketicilere kaldı. Yüzde 30-40 fark oluşabiliyor” dedi.

Son günlerde zincir marketlerde vatandaşların mağdur olduklarına dair şikayetlerin arttığı öğrenildi. Özellikle zincir marketlerde yurttaşların raflarda gördükleri fiyatlarla kasada gördükleri fiyatlar arasında farklılıklar oluştuğu belirtildi. Bu fiyat farkının yüzde 40’lara kadar ulaştığını belirten Tüketiciyi Koruma Derneği Şube Başkanı Ali Rıza Berkit, ciddi fiyat farklarının olduğunu görüyoruz dedi.

Son zamanlarda vatandaşların şikayetlerinin bir hayli arttığını belirten Berkit ile görüştük.

“Zam furyası var”

Tüketiciyi Koruma Derneği Çanakkale Şube Başkanı Ali Rıza Berkit, “Tüketiciyi Koruma Derneği Çanakkale Şubesi’ne son günlerde, zincir marketlerle ilgili yoğun bir şekilde şikayet geliyor. Herkesin çok iyi bildiği üzere alabildiğine bir zam furyası var. Büyük marketlerde malların çokluğu yüzünden, kasa ile raf arasında ciddi fiyat farklarının oluştuğunu görüyoruz.

“Piyasayı denetleme görevi tüketicilere kaldı”

Özellikle raflardaki fiyatları, marketlerin yoğunluklarından dolayı değiştiremediklerini görüyoruz. Tüketiciler raf ile kasa arasındaki farkı hızlı bir şekilde tespit ediyorlar. Bizim tüketicilere çağrımız, piyasayı denetleme görevi tüketicilere kaldı ve bu tarz durumlarda kasa ile raf fiyatlarını kontrol etsinler. Vatandaşlar bu tip durumlarla karşılaştıklarında, yaşanan mağduriyeti fotoğraflasınlar ve Ticaret İl Müdürlüğü ve Tüketiciyi Koruma Derneği’ne başvurabilirler.

“Yüzde 30-40 fark oluşabiliyor”

Buradan zincir marketleri uyarıyoruz. Zamlara söylenecek bir şey kalmadı. Ne diyelim? Zincir marketleri raf ile kasa arasındaki farkı gidermeleri için uyarıyoruz. Yüzde 30-40 gibi bir fark oluşabiliyor.

“Ürünlerin hacminde küçülme vardı”

Bundan birkaç ay önce, ürünlerin hacmini küçülme vardı. Havlu kağıtlarda, eskiden bir havlu kağıt 400 gram iken şimdilerde bir havlu kağıt 300 grama düştü. Hacmi düşen ürünler aynı fiyatlarla satılıyor ve vatandaşa bu durum yüzde 40 zam olarak yansıyor.

“Siyaset sadece sloganlarla yapılmamalıdır”

Dar gelirli ve emeklilerin yaşam standartları belli… Hızla maaşların tükendiği görülüyor. Siyasetçilerin artık çözüm önerileri olmalı. Siyaset sadece sloganlarla yapılmamalıdır. Çanakkaleli vekillerimizden de hayatı kolaylaştırıcı sloganlar ve söylemler bekliyoruz” açıklamasında bulundu.

Tunahan Ünsal

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech