Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yatırımlar tek tek incelendi

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan,

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çanakkale Belediyesi tarafından yürütülen teknik çalışma ve projelerin son durumlarına ilişkin bilgi almak üzere gerçekleştirdiği teknik inceleme gezilerine devam ediyor.

Başkan Gökhan, Belediye Başkan Yardımcıları ve teknik ekip ile birlikte gerçekleştirdiği inceleme gezisi kapsamında Harmanlık Üretici ve Kooperatifler Pazarı, Karina Deniz Kültürü Merkezi, Hoşgörü Parkı, İçme Suyu Arıtma Tesisi projelerini yerinde inceledi.

Harmanlık Üretici ve Kooperatifler Pazarı’nı Başkan yardımcıları ve teknik ekiple birlikte gezen Başkan Gökhan, buradaki çalışmalara ilişkin bilgiler aldı. Barbaros Atam Kreş ile Havaalanı arasında bulunan parselde 2 bin 200 m2’lik alanda yer alan Pazar alanında Çanakkale Merkez ve diğer illerdeki sebze, meyve ve gıda maddesi üreticilerinin, el sanatları üreticileri ve kooperatiflerin bir araya gelmesi hedefleniyor.

İki adet girişi bulunan Pazar alanı içesinde 115 adet satış peronu bulunuyor. Pazar alanı dışında bir adet hizmet binasının da yer aldığı Pazar alanında, zabıta odası ve wc alanları da bulunuyor.

Çalışmaların hızla sürdüğü Karina Deniz Kültürü Merkezinde ise, Çanakkale’nin sualtı zenginliklerinin kentli ile buluşturulması hedefleniyor. Ayrıca, Çanakkale bölgesine ait denizel ekosistemi tanıtmak, kentlilerin çocuklar ve gençler özelinde sosyo-kültürel gelişimine katkı sağlamak, sualtı ve rüzgâr sporlarını görünür kılmak ve kente yeni rekreasyon alanı kazandırılması amaçlanıyor. Sergilerin, koleksiyonların ve akvaryumların teknolojiyle desteklendiği modern bir yaklaşımla oluşturulan merkez, 7’den 77’ye tüm kentlilerimize hizmet verecek. Barış kordonunun bittiği noktada yer alan merkezde, sualtı ve rüzgâr sporları, sportif balıkçılık, deniz gözlem alanı, çocuklar için oyunlaştırılmış aktiviteler, kamplar ve daha birçok faaliyet hayat bulacak. Söz konusu alanda peyzaj alanı, wc binası ve Karina Kültür Merkezi ana binası bulunuyor. Bu bina içerisinde; deniz kabukluları sergisi, resim sergisi, vr teknoloji odası, denizcilik malzemeleri sergi alanı ve Akvaryum alanı da yer alıyor. Başkan Gökhan da Merkezi gezerek, çalışmaların son durumuna ilişkin bilgiler aldı.

Başkan Gökhan, aynı gün yine çalışmaların hızla sürdüğü İçme Suyu Arıtma Tesisi ve Esenler Mahallesi’nde bulunan Hoşgörü Parkı’nı da inceleyerek, çalışmalara ilişkin teknik ekipten bilgi aldı.

Haber Merkezi

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech