Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hesabı soruldu mu?

2020 yılı Çanakkale İl

2020 yılı Çanakkale İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü açısından kötü kapanmış ve usulsüzlük haberleri patlamıştı. O dönem, Çanakkale AFAD’ı milyonlarca lira zarara uğrattıkları ileri sürülen İl Müdürü ve 13 personel hakkında soruşturma açılmış ve İl Müdürü memurluktan ihraç edilirken, satın alma müdürü ise açığa alınmıştı. Geçtiğimiz gün ise yangın ve sel yaralarının sarılması için her doğal afette, olaylara ilk koşan ve vatandaşlarla ilk teması kuran kurum olan AFAD tarafından bağış toplanmaya başlandı. AFAD’da bir tarafta usulsüzlük haberleri diğer tarafta 10 TL bağış mesajı, Çanakkaleliler ise yetkililere sordu: “Geçmişteki usulsüzlüklerin hesabı soruldu mu?”

2020 senesi, Çanakkale AFAD İl Müdürlüğü için kötü bitmiş ve AFAD İl Müdürlüğü ile ilgili o dönem çok sayıda haber yapılmıştı. Müdürlüğü milyonlarca lira zarara uğrattıkları ileri sürülen İl Müdürü memurluktan ihraç edilmiş ve konu hakkında soruşturma başlatılmıştı.

“Haksız menfaat-usulsüz fatura”

O dönem müfettişler tarafından rapora konu olan olaylar arasında, “Alımı yapılan malların kuruma alınmadığı, kuruma alınan lastik ve jant ebatlarında kurumda araç olmadığı, esnaftan usulsüz fatura kesilerek ödeme yapıldığı, sıkıntılı ödemeler yapıldığı, genel bütçe ödenekleri ve acil yardım ödeneklerinden geçici görev yolluğu şoför tazminatı, seyyar görev tazminatı, arazi tazminatı, harcırah ve benzeri adlarla personel giderleri ödemelerinde usulsüzlükler yapıldığı, yapılan bazı muhasebe işlemlerinde usulsüzlükler olduğu ve bazı personele haksız menfaat sağlandığı” olduğu tespit edildi.

Tüm bu yaşananlardan sonra, Türkiye son bir ayda yangınlarla ve sel felaketleri ile mücadele ediyor. Akdeniz bölgesini etkileyen yangın felaketinden sonra Batı Karadeniz’de sel felaketi ile yıkıldı. Derin yaraların açıldığı bölgeler için yardım kampanyaları düzenlenmeye başladı.

Yaşananlardan sonra 10 TL bağış mesajı

AFAD tarafından vatandaşlara gelen mesajda ise “Yangın ve sel yaralarının sarılmasında #BenDeVarım diyoruz; YANGIN veya SEL yaz 1866’ya gönder. Bir SMS 10 TL” ifadeleri kullanıldı.

Çanakkale’de vatandaşlar “Bir tarafta usulsüzlük haberleri diğer tarafta ise bağış mesajı görüyoruz. Yetkililere “Hesabı soruldu mu?” diye soruyoruz” ifadelerini kullandılar.

Tunahan Ünsal

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech