Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hedef Avrupa Şampiyonluğu

Geçtiğimiz günlerde Bodrum’da gerçekleşen

Geçtiğimiz günlerde Bodrum’da gerçekleşen 2021 Techno 293 Plus Dünya Şampiyonası’nda, Çanakkaleli sporcumuz Merve Vatan, dünya ikincisi oldu. Çanakkaleli sporcumuz hem göğsümüzü kabarttı hem de gururumuz oldu. Merve Vatan ve antrenör Onur Yalçın ile röportaj gerçekleştirdik. Vatan, gazetemize yaptığı açıklamada “Hedefim direkt olarak Avrupa Şampiyonluğu” dedi.

2020 Tokyo Olimpiyat oyunlarında, Milli sporcularımız başarılı sonuçlara imza atarak göğsümüzü kabartmışlardı. Sporcularımızın başarıları kaldığı yerden devam ediyor. Çanakkaleli Merve Vatan, dünya ikincisi olarak bizleri gururlandırırken, Türk kadınının neler yapabildiğini ve gücünü yine dünyaya göstermiş oldu.

Geçtiğimiz günlerde düzenlenen 2021 Techno 293 Plus Dünya Şampiyonası’nda İÇDAŞ yelken sporcusu Merve Vatan dünya ikincisi oldu. Dünya Şampiyonası’nda Çanakkaleli sporcumuz hem göğsümüzü kabarttı hem gururumuz oldu.

İÇDAŞ Spor Kulübü sosyal medya hesabından konuyla ilgili yapılan paylaşımda, “Uluslararası Rüzgâr Sörfü Birliği desteğiyle Türkiye Yelken Federasyonu tarafından düzenlenen 2021 Techno 293 Plus Dünya Şampiyonası 09 – 14 Ağustos tarihleri arasında Bitez, Bodrum-Muğla’da gerçekleştirildi.

Era Yelken Kulübü ev sahipliğinde düzenlenen ve 9 ülkeden 47 sporcunun katıldığı Şampiyona 14 Ağustos Cumartesi günü ödül töreni ile sona ermiştir.

6 ülkeden 15 sporcunun mücadele sergilediği Kadınlar kategorisinde ülkemizi temsil eden milli sporcumuz Merve Vatan Dünya İkincisi oldu.

Kadınlar kategorisinde 15 yarış sonunda elde ettiği 27 net puanla Rusya’dan Daria Bannaya Dünya Şampiyonu olurken Merve Vatan elde ettiği 36 net puanla Dünya İkinciliğini elde etti. 37 Net puan alan Hollanda’dan Louisa Schmidt Dünya Üçüncüsü oldu.

Sporcumuzu canı gönülden kutlar, başarılarının devamını dilerken, emeği geçen hocalarımız ve velilerimize teşekkür ederiz” ifadeleri kullanıldı.

“Çok mutluyum ve gururluyum”

Sporcu Merve Vatan, gazetemize duygu ve düşüncelerini aktardı. Vatan, “Anlatamayacağım kadar mutluyum. 2 gün sonra Estonya’ya gideceğim. Önümüzde bir Avrupa Şampiyonası var. Hedefim direkt olarak Avrupa Şampiyonluğu. Orada da ülkemi en iyi şekilde temsil etmek istiyorum. Çok mutluyum ve gururluyum” dedi.

“Tüm ulusal yarışlarda hep birinci olmuştur”

Antrenör Onur Yalçın gazetemize yapmış olduğu açıklamada, “Merve Vatan, 2016 yılında İÇDAŞ Spor Kulübü’nde rüzgar sörfüne başlayan bir sporcudur.

Tüm yarışmalara İÇDAŞ AŞ. sponsorluğunda katılmıştır. O zamandan bugüne Türkiye’de yapılan tüm ulusal yarışlarda hep birinci olmuştur. Elde ettiği bu dereceler sonucunda Milli takıma seçilen Merve, 2019 yılında İsrail’de düzenlenen Techno 293 Avrupa Şampiyonası’nda 12.lik elde ederek gelecek vaat etmiştir.

“Avrupa Şampiyonluğu için yola çıkıyoruz”

Pandemi süreci boyunca salon ve deniz antrenmanlarına devam eden Vatan, yarışma öncesi 1,5 ay her gün deniz antrenmanı yaparak, Techno Plus Dünya Kupası yarışında kürsüde 2. olarak yerini almıştır. 1 hafta sonra Estonya’da başlayacak olan Techno Plus Avrupa Şampiyonası’na katılacak olan Vatan, hava şartlarının uygun olması durumunda Avrupa Şampiyonu olacaktır. Avrupa Şampiyonluğu için yola çıkıyoruz.

“Hayallerimiz gerçekleşti”

Onun son yarış bitiş çizgisine geldiğinde çok duygulandım ve sonunda bir ilke imza atarak dünya 2. olduk dedim ve hayallerimiz gerçekleşti. Daha büyük hayaller için çalışmalarımıza son hız devam edeceğiz” ifadelerinde bulundu.

Tunahan Ünsal

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech