Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

GESTAŞ vatandaşları tahliye ediyor

Karadeniz’de etkili olan sel

Karadeniz’de etkili olan sel felaketi dolayısıyla, bölgeye yardımlar gönderilmeye devam ediyor. Çanakkale Valiliği tarafından bölgeye gönderilen GESTAŞ Deniz Ulaşım’ın filosunda bulunan Kilitbahir gemisi, geçtiğimiz gün Sinop Türkeli ilçesinden ilk tahliye seferini gerçekleştirdi.

Çanakkale Valiliği tarafından bölgeye gönderilen GESTAŞ filosunda bulunan Kilitbahir gemisi, geçtiğimiz gün Sinop Türkeli ilçesinden ilk tahliye seferini gerçekleştirdi. Sel felaketi sonrasında karayollarının kapanması, köprülerin yıkılması ve yolların hasar görmesi nedeniyle bölgede yaklaşık 5 gündür mahsur kalan vatandaşlar, GESTAŞ’ın Kilitbahir gemisiyle Sinop Türkeli’nden deniz yoluyla İnebolu’ya taşındı. İlk sefer tamamlandı.

Çalışmaları yerinde incelemek için bölgede olan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, tahliye seferini gerçekleştirecek gemi mürettebatıyla bir araya geldi.

Karayolu ulaşımının kapanması nedeniyle yaklaşık 5 gündür bölgeden çıkamayan vatandaşların, gemiye binişi esnasında bölgede olan Bakan Karaismailoğlu, burada yaptığı açıklamada, “Yaklaşık 5 gündür önemli bir afetle karşı karşıyayız. Maalesef can kayıplarımız var. Allah’tan rahmet diliyoruz. Bu afetin izlerini ortadan kaldırmak için önemli çalışmalarımız var. Bir taraftan karayollarının zarar görmüş kapalı olan bütün yollarını açmaya çalışıyoruz. Tabi özellikle Türkeli ve Ayancık köprülerinin afet nedeniyle ortadan kalkmasıyla tabi burada bir mağduriyet yaşandı. 5 gündür ilçeden çıkamıyordu vatandaşlarımız. Ona bir çözüm olarak arabalı vapur getirdik Türkeli Güzelkent’e. İnşallah onların tahliyesini feribotla yapmaya başladık. Kısa sürede bu feribot buradaki vatandaşlarımızı İnebolu Limanı’na ulaştıracaklar” dedi.

GESTAŞ tarafından yapılan bilgilendirmede, “55 araçla ilk seferini gerçekleştiren Kilitbahir gemisi, yaklaşık 3 saat süren sefer sonrasında İnebolu’ya vardı. Çanakkale Valiliği tarafından tahsil edilen filomuzda yer alan Kilitbahir Gemisi, vatandaşların tahliyesi sonlanana kadar seferlerine devam edecek ve bölgede kamu kurumları ve vatandaşların hizmetinde olacak” ifadeleri kullanıldı.

Haber Merkezi

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech