Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Göz dolduran sergiler için son günler

Çanakkale Belediyesi tarafından bu

Çanakkale Belediyesi tarafından bu sene 58.’si düzenlenen Uluslararası Troia Festivali kapsamında kentin çeşitli noktalarında ziyarete açılan sergiler, kentlilerden de beğeni topluyor. Bazı sergiler içinse yarın son gün.

9-13 Ağustos tarihleri arasında düzenlenen 58. Uluslararası Troia Festivali kapsamındaki sergileri, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan da eşi Hale Gökhan ile birlikte gezerek, sergi sahiplerine de festivale olan katkılarından dolayı plaket takdiminde bulundu.

“4 Mevsim Anadolu ve Maskeler”

Festival kapsamında ziyarete açılan sergilerden biri olan “4 Mevsim Anadolu ve Maskeler” isimli resim ve seramik sergisinin ev sahipleri, anne-oğul; Ayşe Birsen İlter ve Orçun İlter. Resimlerin Ayşe Birsen İlter, seramik eserlerin ise Orçun İlter’e ait olduğu sergi Devlet Güzel Sanatlar Galerisi’nde 13 Ağustos tarihine kadar 09.00-17.00 saatleri arasında ziyaretçileri ile buluşacak.

“Bağış Eserler Koleksiyonu”

Festivalin bir diğer sergi etkinliği ise Çanakkale Seramik Müzesi’nde sanatseverlerle buluşuyor. Çanakkale Seramik Müzesi’nde bugüne dek; Çanakkale Seramiklerini geleneksel usta çırak yöntemi ile öğrenerek yetişmiş ustaların ve 19 süreli sergiyle ağırlanan birçok değerli sanatçının bağışlamış oldukları eserlerden oluşan “Bağış Eserler Koleksiyonu”, 31 Ağustos 2021 tarihine kadar Pazartesi günleri dışında ziyarete açık olacak.

“Pandemideyken”

Uzun yıllardır karikatüre gönül veren Dr. Durmuş Evcüman’ın “Pandemideyken” isimli sergisi de, festival etkinlikleri kapsamında Yazar ve Sanatçı Evi’nde ziyarete açıldı. Sergisi hakkında, “Pandemideyken hepimiz, birileri hep daha çok çalışıyordu. Tüm sağlık çalışanlarına minnetle” diyen Evcüman’ın eserlerini 13 Ağustos tarihine kadar 09.00-17.00 saatleri arasında Yazar ve Sanatçı Evinde ziyaretçileri ile buluşacak.

“Fotoğraflarla Manfred Osman Korfmann”

Festivale adını veren Troia’nın uzun dönem kazı başkanlığını yürüten, aynı zamanda fahri hemşerimiz olan, kazıları ve çalışmaları ile dünyanın Troia’ya bakışını değiştiren Manfred Osman Korfmann’ın anılarından oluşan Anadolu’da Bir Ömür “Fotoğraflarla Manfred Osman Korfmann” sergisi ise, 30 Ağustos tarihine kadar 10.00-16.00 saatleri arasında Korfmann Kütüphanesi’nde ziyarete açık olacak.

“Sanat Sokakta-6 Asla Yalnız Yürümeyeceksin”

Son olarak, Çanakkale Kent Konseyi Sanat Çalışma Grubu tarafından hazırlanan ve çeşitli sanatçıların eserlerinden oluşan “Sanat Sokakta-6 Asla Yalnız Yürümeyeceksin” isimli sergiyi de 1 Eylül tarihine kadar Pazartesi günleri haricinde ve 10.00-19.00 saatleri arasında Çanakkale Kent Müzesi’nde ziyaretçileri ile buluşacak.

Ş. Ezgi Tuncel

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech