Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

12 eser Metropolit Sykis’e teslim edildi

2007 yılında Gökçeada’dan çalınan

2007 yılında Gökçeada’dan çalınan ve başarılı bir operasyonla ele geçirilen 12 tarihi eser, geçtiğimiz gün ait olduğu yere geri döndü. Eserler Troia Müzesi Müdürü Rıdvan Gölcük tarafından, Gökçeada ve Bozcaada Metropoliti Kyrillios Sykis’e teslim edildi.

2007 yılında Gökçeada’daki kiliselerden çalınan 12 tarihi eser gerçekleşen operasyonla ele geçirilmişti. Eserler, geçtiğimiz gün Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy tarafından, Troia Müzesi’nde düzenlenen törenle, Fener Rum Patriği Bartholomeos’a teslim edilmişti. O eserler geçtiğimiz gün Troya Müzesi Müdürü Rıdvan Gölcük tarafından Gökçeada ve Bozcaada Metropoliti Kyrillos Sykis’e teslim edildi.

Konuyla ilgili Troia Müzesi tarafından yapılan bilgilendirmede, “10 Ağustos Salı günü Troya Müzesi’nde Sayın Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy ve Fener Rum Patriği Bartholomeos’un katılımıyla düzenlenen Gökçeada Kiliselerinden çalınan ikonaların teslim töreninin ardından, dün ikonalar Müzemiz tarafından Gökçeada ve Bozcada Metropoliti Sayın Kyrillos Sykis’e teslim edilmiştir” ifadeleri kullanıldı.

Tunahan Ünsal

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech