Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Güncel

Güle Güle Güzel İnsan

Çanakkale çarşı esnaflarının duayen ismi Nabi Gök, son yolculuğuna sevenlerinin gözyaşları arasında uğurlandı. Cenazesi Yalı Camisi’nde kılınan ikindi namazının ardından omuzlara alınarak kendisinin yarattığı ‘Nabi Konfeksiyon’ önünden son kez geçirildi.

Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, siyasi parti temsilcileri, Oda başkanları ve Dardanel Şirketler Grubu kurucusu Niyazi Önen başta olmak üzere kentin birçok tanınmış ismi Yalı Camisi’nin avlusuna bir araya geldi. Yalı Camisi avlusunda bir araya gelenlerin orta yaş üstü olanların birbirlerine hemen cami karşısında, Nabi Gök’ün ilk kurduğu dükkanda geçen anılardan söz edip arkasından sevgi ve saygı ile yad ettiklerine tanık olduk.

Çarşı esnafları içerisinde kendine özgü kimliği ve kişiliği ile ün yapan, çarşının özel bir rengi olarak kabul edilen Nabi Gök, uzun yıllar önce rahatsızlanmış, yapılan tedavinin ardından da sağlığına kavuşmuştu. Dostlarının iddiasına göre; yine kısa süre önce yeniden rahatsızlanmış, yeniden tedaviye alınmıştı. Son hafta ise solunum yetmezliği yaşayınca önceki günü hastaneye kaldırılmış ama bu kez eskisi gibi tedaviye olumlu yanıt vermeyince vefat ettiği öğrenildi.

NABİ GÖK KİMDİR?

Nabi Gök ismi, Çanakkale’de yaşayanlar için sıradan bir isim olmaktan çıkmıştı. Çarşıda açtığı konfeksiyon mağazasında ‘yok yok’ olarak bilinip, her ailenin ihtiyacını gören bir işyeri yaratan isimdi. Deyim yerindeyse Nabi Giyim’in dükkanının eşiğinden içeri adımını attığı an, kırk yıllık bir tanıdıkmış gibi karşılanır, cebinde paranın olup olmamasına bakılmaz, takım elbise almasan bile en kötü şartlarda bir iki gömlek alıp çıkarsın.

Bir çoğumuzun “Nabi Abisi” olan Nabi Gök, uzun yıllar Çanakkale gençliğini ve devlet memurlarını giydiren isim olarak bilinir. Kim ne alıp giydiyse, belki de uzun süre parasını ödememiş hatta bir söylentiye göre; para, alınan elbisenin eskimesinden sonra ödenmiştir. Nabi Gök’ün markalaştırdığı “Nabi Giyim”, AVM’ler açılıncaya dek Çanakkale’de üç nesli giydiren dükkan olarak bilinir.

İşte, dün ikindi namazının ardından Yalı Camisi avlusunda, 50 yaş altı, Nabi abilerini, 50 yaş üstü ise çok sevdikleri, nişanlarında, düğünlerinde en mutlu, en özel günlerinde yanlarında olan dostlarını uğurlamak için bir aradaydılar.

Güngör Yıldız

DİĞER VİDEOLAR

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech