Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Muhsin Çayan

Sıcaklar, Sürücüler ve Otomobil

Merhaba dostlar. Bayram bitti yollar rahatladı insanlar evlerine döndü . Kimi insanlar uzun zaman görmediği akrabasını ,annesini ,babasını, köyünü görmek için yollara çıktı ve döndü.

Bazı sürücüler delirmiş olarak döndü , bazıları karısı ile papaz olarak döndü, bazıları cov 19 oldu ama döndü. Bu tatil sinirlere iyi gelir , yumuşatır diye düşünmüşlerdi ama tam tersi  sinir katsayısını  artırdı. Bunu iki sebebi vardı birincisi evde kapalı kalmanın verdiği sıkıntı ,ikincisi otomobillerin trafikteki sıkıntısı. Birincisi istemsiz ikincisi kendi isteğimiz. Almışsın aileni çıkmışsın tatil yoluna aha daha evden ayrılalı on dakika olmuş trafik sıkışmış kalmışsın . Daha yolun başında otomobilin içinde gideceğin uzaklığı düşünürken cama bir velet  tıktıklar  “abi lazım mı” diye his sömürüsü  yapar, sende lazım olsun olması ne satıyorsa on katı paraya alırsın . Hayaller devam eder. Trafik açılır zar zor. Yola tekrar çıkılır. Bir müddet sürdükten sonra , hava alma ve hareket etme çay çorba çiş molası verilir .Daha çok yolumuz vardır. Çocuklar varsa eğer konu daha vahim hale gelmek üzeredir. Otomobilin hiç sesi çıkmaz  .Yolcular çocuklar sürücü dinlenmiştir. Yola tekrar çıkılır. Sıcak artmaya başlamıştır. Otomobil kliması çalışır . Otomobilin hiç sesi çıkmaz . İçeride otomobile klima yüzünden söylenenler oluşmaya başlamıştır. Yolun ısısı artmakta ama endişeler azalmakta çünkü hedefe yaklaşılmaktadır. Stresden kurtulan aile büyüğün aklına karnının acıktığının gelmesi yolculuğu kesintiye uğratır. İyide olur çünkü yorgunluk ve sıcak onu ele geçirmeye başlamıştır. Otomobilin hiç sesi çıkmaz. Dış hava sıcaklığı 40 derece hissedilen 50 derece otomobil motor tarafı 120 derece motor suru 90 derece asfalt 150 derece otomobilin içindeki pet şişe içindeki su 35 derece yolcular 36 derece yola yemek sonrası devam . Otomobilin hiç sesi çıkmaz. Akşam saatlerinde yol sona ermiştir . yolcular hedefe gelmiş hasretler bitmiş yolcular mutlu mutlu kucaklaşmış otomobilden eşyalar indirilmiş eve girilmiş otomobil kendi halinde yalnız bırakılmış.

Eeee ne olmuş yahu kardeşim . Bu günlerde otomobillerimizden verim almak istiyorsak yapacağımız  önemli işler var . Sıcaklar aşırı artmış sürüş hızımız düşük olmalı soğutma sıvısı maksimum düzeyde kaliteli koruyucu ile donatılmalı radyatör ve klima bakımları temizliğine önem verilmeli yolcuların soğumaya ihtiyacı olduğu kadar otomobilinde soğumaya ihtiyacı var .

Sonra ne mi olmuş bu aile yolda kaldı. Otomobil hararet yaptı . adam kendine kızdı kadın adama kızdı çocuklar adama kızdı adam yiye kendine kızdı . otomobilin hiç sesi çıkmadı.

Sıcaklarda korunun koruyun . Sağlıcakla kalın.

KURBAN BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN

KOVALAKUSLARA ÖZEL

Yanlış yakıt

Benzin, motorin, Eurodizel… Pompacının veya kendimizin dikkatsizliği sonucunda depoya yanlış yakıt doldurulduğunda ne yapılmalı?

Hatalı yakıt almak birçok sürücünün başına gelmiş olabilir. En azından yanlış yakıt alan bir tanıdığınız vardır. Otomobilinizin motoru için gerçekten de tehlikeli olabilecek bu hataya karşı neler yapılabileceğini araştırdık.

Motorin yerine benzin- Durum ne kadar kötü?
Eğer söz konusu motorlar com-mon-rail veya pompa-meme enjeksiyonluysa durum bayağı kötü demektir. Çünkü çok az miktarda benzin bile enjeksiyon pompasının yağlama tabakasına hasar verebiliyor. Yeni nesil dizel motora sahip bir otomobile benzin konulduğunda en kötü senaryo, motorun tamamen hasar görmesidir. Böyle bir durum ile karşılaşmamak için yanlış yakıtın depodan hemen boşaltılıp yakıt sisteminin tamamının temizlenmesi gerekiyor. Örneğin Golf I veya Golf II gibi eski nesil dizel motorlara sahip araçlar ise yaklaşık yüzde 30’a kadar benzini tolare edebiliyor.

Benzin yerine motorin – Ne yapılmalı?
Benzinli bir motora sahip bir otomobilin yakıt deposuna sadece yüzde 5’lik motorinin karışması bile size pahallıya patlayabilir. Bu hata motorun önemli parçalarına zarar vereceği gibi katalizatör de ciddi bir hasara uğrayacaktır. Hatayı fark etmediğinizde motor, öncelikle sarsıntılı ve düzensiz çalışmaya başlayacaktır. Böyle bir hata yapıldığında da tek çözüm, yakıt deposunu boşaltmak ve tüm yakıt sistemini temizlemek olacaktır. AutoShow.

GÜLMECE

Aslında ağlamak istiyorum . Nasıl eğitileceğiz bilemiyorum . Umutsuzluğum her geçen gün artıyor. Altta yayınladığım maddi hasarlı trafik tutanağı Ülkemizin trafik hadisesinin bir aynası.

 

 

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech