Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Kadın cinayetleri politiktir”

“Kızgınız! Kırgınız! Öfkeliyiz!” sloganıyla

“Kızgınız! Kırgınız! Öfkeliyiz!” sloganıyla alanlarda toplanan kadınlar, son dönemde artış gösteren kadın cinayetlerine karşı tepkilerini dile getirdi. ELDER Kadın Platfromu, dün Morabbin Park’ta yaptığı basın açıklamasıyla “Kadın cinayetleri politiktir” diyerek başa siyasiler olmak üzere herkesin dilini değiştirmesi gerektiğini vurguladı.

ELDER Kadın Platformu, dün Morabbin Park’ta toplanarak geçtiğimiz günlerde ormanlık alanda öldürülmüş halde bulunan kadınlar için basın açıklaması yaptı. Açıklamaya CHP Kadın Kolları da katılarak destek verdi.

Platform adına konuşma yapan Fatma Erdoğan, “Gün geçmiyor ki; bir kadın cinayeti, çocuk istismarı ve öldürülme haberi almayalım. Ülkemiz son günlerde hangi nedenlerle ve nasıl çıktığı belli olmayan yangınlarla boğuşurken ve ciğerimiz yanarken, yeni yeni kadın cinayeti haberleri almaya devam ediyoruz. 2 Ağustos Pazartesi günü bir genç kızın vahşice katledilmesi, parçalara ayrılarak ormanlık alana gömülmesi bizi üzmekle kalmayıp isyanımızı kat be kat arttırdı.

İstanbul Sözleşmesini yok sayan zihniyetler de cinayetlerden sorumludur. Yine biliyoruz ki; katiller bir süre sonra serbest bırakılacak, hem onların eliyle hem de onlardan güç alan yeni canilerin eliyle nice canlar yakılacaktır.

Evet, bu ülkede her gün kadınlar öldürülüyor. Hunharca, canice, acımasızca! Gelecek adına, din adına, aile yapısı adına… Kimi zaman sevgi, kimi zaman da kadının kendisini tahrik ettiği gerekçesiyle öldürülüyor, katlediliyor kadınlarımız. Kayıp haberlerinin ardından gelecek iyi haberleri umutsuzca beklediğimiz günler yaşıyoruz. Artık tahammülümüz kalmadı! Azra’nın dediği gibi; adına sevgi dediğin bağnazlığın, bir gün evimizden bir can alacaak ve herkes gibi bizi de sonradan koruyacaklar. Her şey bittikten sonra kıymetli olacağız, herkes gibi.

Sen rahat uyu sevgili Azra; bu kadınlar asla susmayacak! Ülkeyi yönetenler, İstanbul Sözleşmesi’ni kaldıranlar, kanun yapanlar, kanunları uygulayanlar, kadına düşman zihniyetler duyuncaya kadar susmayacağız! Korkmayacağız! Yaşamaktan ve birlikte yürümekten vazgeçmeyeceğiz! Sana söz veriyoruz.

Biz kadınlar çok iyi biliyoruz ki; Kadın cinayetleri politiktir. Bizi yönetenlere bir kez daha sesleniyoruz. Politikalarınızda sizler, kadına bakış açınızı değiştirmedikçe bizler hep sokaklarda, alanlarda olacağız.”

Tunahan Ünsal

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech