Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Çaresizliğinizi derinden hissediyorum”

Yangınla mücadeleye destek denildiğinde

Yangınla mücadeleye destek denildiğinde ilk akla gelen isimlerden biri olan Eceabat Belediye Başkanı Saim Zileli, bu yıl da doğa harikası il ve ilçelerde orman yangınları ile başlayıp yerleşim yerlerini kül eden afetle mücadeleye, “Belediye başkanlarının çaresizliğini derinden hissediyorum” diyerek destek verdi.

2019 ve 2020’de büyük yangınlarla boğuşan Eceabat’ta, sabaha kadar söndürme çalışmalarında bizzat yer alan Belediye Başkanı Saim Zileli, bu yıl da benzer bir durumla karşılaşmamak için gereken önlemlerin alınmasına vesile oldu. Önceki yıllarda yaşanılan durumu iyi bilen Zileli, yangınla mücadelesine destek verilmediği için çaresizlikten gözyaşlarına boğulan Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen’in sosyal medyada paylaşılan “çaresizliğin karesi” sonrası, “Belediye başkanlarının çaresizliğini derinden hissediyorum” diyerek yaralarının bir damla sarılabilmesi için destek oldu. Yardım kampanyasının yanı sıra Eceabat Belediyesi tarafından işletilen Kabatepe Orman Kampı İşletmesi’nin 6-10 Ağustos 2021 tarihleri arasındaki gelirinin tamamını yanan bölgelerin belediyelerine bağışladı.

“CANLILAR YANDIKÇA BİZ DE KAVRULUYORUZ”

Başkan Zileli, yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi: “Ülkemizde yaşanan orman yangınları nedeniyle büyük acı ve üzüntü duymaktayım. Antalya Manavgat başta olmak üzere, Marmaris, Bodrum… ve birçok yerde ormanlarımız ve canlılar yandıkça biz de yanıp, kavruluyoruz. İlçemizde de zaman zaman karşılaştığımız yangınlarda, bir şey yapamamanın çaresizliğini yaşadık. Yangın alanlarında sınırlı olanaklarla hizmet vermeye çalışan, çırpınan belediye başkanlarının çaresizliğini derinden hissediyorum.”

“KAMP GELİRİNİN TAMAMI BAĞIŞLANACAK”

“Bu nedenlerle; halen işletmesini sürdürdüğümüz, çevre insanımızın çamlar altında oturup, denizine girdiği KABATEPE ORMAN KAMPI İŞLETMEMİZİN 6-10 Ağustos 2021 tarihlerindeki gelirinin tamamını yangından zarar gören belediyelerimize bağışlamaya karar verdim.

Kamuoyuna saygıyla duyurur, yangından zarar gören tüm vatandaşlarımıza, belediye başkanı arkadaşlarıma geçmiş olsun dileklerimi sunarım.”

Eceabat Belediyesi’nin belediyelere desteği başta ilçe halkı olmak üzere kamuoyu tarafından takdir görürken Çanakkale’nin diğer belediyelerinin de araç ve yardım paketlerinin yanı sıra yanan il ve ilçelerin belediyelerince afetzedelere kullanılması amacıyla bu tür bağışlar yapıp  yapmayacağı merak ediliyor.

Eylem Gözeldere

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech