Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Yusuf Eroğlu

Aşı mı Öcü mü?

Aşı karşıtları Uzayda mı yaşıyor. Yoğun bakımda olanların ve vefat edenlerin yüzde 99 u, ya Aşı olmamış, ya da bir aşı olmuş kişilerden oluşuyor. Kimse kusura bakmasın. Aşı olmayanların aramızda dolaşmalarını istemiyoruz. ÇOMÜ den, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesine giden, Prof.Dr. Alper Şener Hocamın, sosyal medyada yayınladığı günlüklerden bir demet derleme yaptık. İyi okuyunuz. İlime, Bilime, Bilgiye, kariyere saygı gösteriniz.

“”Vaka sayısı artıyor; gördüğümüz vakaların %90 AŞI’sız/ tek doz AŞI’lı… Kısıtlama gelir mi? Gelmemesi için AŞI’lılar elinden geleni
yapıyor! Çünkü maske- mesafe – el hijyenine uyum AŞI’lılarda daha iyi… Kısıtlama gelir ise- AŞI’sızlara gelmeli ( kişisel görüşüm)… Trafikte yeşilde  geçene mi? Ceza uyguluyoruz… Aynı mantık… Özgürlük vb haklar sadece AŞI’sızlar için mi? Geçerli!
Saha da gördüğümüz kadarı ile Türkiye’de AŞI karşıtı oranı çok
yüksek değil… Tereddüt yaşayan fazla… Sorularına cevap verince konu netleşiyor ama diğer taraftan da AŞI karşıtı “HEKİM” ler bu durumu körüklüyor! Sade vatandaşta sadece tereddüt var!
EMA’nın raporunda 276 milyon dozda AŞI’ya bağlanmış bir tek ölüm yoktur! Sayfa 5’de bold yazmış… mRNA nükleusa girmez… Nükleustan gelen veriyi alır… Çek valv gibi düşünün… Aksini söyleyen var ise; “alırım anahtarını mayk” iddiaya
girmesini tavsiye etmem! –

                    Aşı karşıtı hikâyeleri
“…Köye AŞI’ya gelmişlerdi… Ya ne aşısı… Bu şehirli hastalığı bizi nerede bulacak, dağın başındayız, doğal besleniyoruz. Aşı olmadım. Ona da yaptırmadım… Keşke ben olmasam da ona engel olmasaydım… AŞI olalım, ayağımıza geldi demişti… Artık aşımı oldum ama ne fayda…67 yıllık hayat arkadaşım gitti…”
AŞI karşıtı öyküleri…“… Dükkân komşumdu, ilk dozu yengenin ısrarı ile oldu makara yaptım… Ya ne aşısı ihtiyar mıyız? Dedim… Ufak tefek diye, sana tek doz yeterli, ikinciye gerek yok dedim… Olmadı…36 yaşında adam öldü… Koronadan! Hala inanamıyorum! Koşarak gidip AŞI’mı hemen oldum, şakası yok bu işin…”AŞI karşıtlarının yeni söylemi…“Neden televizyonda bir tartışma programı olmuyor? AŞI karşıtı, AŞI’yı savunan BİLİM insanları arasında! “AŞI karşıtlığı yapanların, önce kendi verilerini sunmaları gerekir ki- BİLİMSEL olsun… Yoksa DEDİKODU ile BİLİMİ kıyaslamış oluruz… AMA bunu da çözeceklerine şüphem yok… Nasıl olsa çok SAYGIN (!) AŞI karşıtı BİLİM adamları var… AŞI’ya sonuna karşı GÖNÜLLÜ DENEKLERİ var… Hatta eminim çok laf ettikleri, AŞI onam formu yerine; ölüm/ sakatlık dahil her türlü sonucu baştan kabul ederek DENEK olmak için imzada vereceklerdir… Tek engel; ETİK sorun… Çünkü AŞI gibi rüştünü Faz 3 ile ispatlamış; erken/ acil kullanım onayı almış TIBBİ bir ürüne karşı HİPOTEZ üretip ispatlamaya çalışacaksınız… AMA o kadar büyük bir camia, eminim bunu da çözmenin bir yolunu bulabilir… Sosyal medyada bu kadar zaman harcamayın… Eğer BİLİMSEL tartışma istiyorsanız, BİLİMSEL verilerinizi görmemiz lazım… Zaten bizimkileri de beğenmiyorsunuz “. Aşı olunuz.olmayanlara vahameti anlatınız. Sağlıcakla kalınız.

 

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech