Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İlçe Belediyeleri de yangın kısıtlaması yayınladı

Türkiye’de meydana gelen orman

Türkiye’de meydana gelen orman yangınları nedeniyle Çanakkale Valiliği ormanlık bölgelere girişleri yasaklamıştı. Valiliği’nin ardından ilçe belediyeleri de ağaçlı bölgeler ile ilgili kısıtlama duyurularında bulundu. Bozcaada Belediyesi, Günbatımı Mevki ve Pavli Çamlığı ile ilgili duyuru yaparken Biga Belediyesi de Abdiağa ve Balıkkaya Mesire Alanlarında mangal yapılmasıyla ilgili kısıtlama uygulamaya başladı.

Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü’nün 30.07.2021 tarih ve 1745725 sayılı kararına istinaden Bozcaada İlçe Orman Yangınları Mücadele Komisyonu Bozcaada Kaymakam Vekili Cevat Çelik başkanlığında toplanarak Bozcaada İlçe sınırları dahilindeki ormanlık alanlara 31 Temmuz — 30 Ağustos 2021 tarihleri süresince girişleri yasaklanırken ilçenin batı ucunda “Günbatımı Mevkii’ olarak adlandırılan her gün günbatımı saatlerinde yoğun bir araç ve yaya kullanımının olduğu mevkiinin hem giriş, hem de çıkış yolları etrafında çamlık niteliğinde arazilerin olması nedeniyle ikinci bir karar alınıncaya kadar araç ve yaya trafiğine kapatılmasına karar verildi.  Öte yandan ilçenin tescilli mesire alanı olan Pavli Çamlığı dahil olmak üzere ilçe genelinde ormanlık ve açık alanlarda her türlü ateş yakılmasının yasaklanmasına karar verildi.

Biga Belediyesi tarafından da Abdiağa ve Balıkkaya Mesire Alanlarında hafta içi ateşli mangal yapılması yasaklanırken hafta sonları mangal yapılması 12.00 ve 19.00 saatleri arasında serbest olacak biçimde ile sınırlandırıldı.

Ş. Ezgi Tuncel

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech