Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çanakkale’de de vakalar arttı

Aşılama ve kısıtlamalar ile

Aşılama ve kısıtlamalar ile bir hayli düşen vaka sayıları, son günlerde yükselen bir ivme ile Türkiye genelinde, 16 binlere ulaştı. 9 günlük bayram tatili ile Çanakkale’de hareketlilik maksimuma çıkarken, yetkililerden edinilen bilgiye göre Çanakkale’de de vakalar artışa geçti. Delta varyantı ise kaygılandırmaya devam ediyor.

Aylarca kapalı kalan dükkanlar, kapanan kordonlar, sahiller, sokağa çıkma kısıtlamaları ile birlikte, koronavirüs ile mücadele olumlu sonuç vermişti. Vaka sayıları yurt genelinde 5 binli sayılara kadar düşmüş ve yaz aylarında turizm ile hareketlilik tekrar başlamıştı. 9 günlük bayram tatilinde Çanakkale adeta kaosu yaşadı. Çevre iller başta olmak üzere, büyükşehirlerden akın akın Çanakkale’ye gelen yerli turistler, Bozcaada-Gökçeada başta olmak üzere, nüfus yoğunluğunu bir hayli yükselttiler.

Çanakkale Merkez’de dahi sıcak havalara rağmen, yoğunluk üst düzeye çıktı. Son günlerde bu yoğunluklar ve hareketler neticesinde, vaka sayıları tekrar tırmanışa geçti. Türkiye genelinde, 24 Temmuz’da vaka sayısı 12 bin 381 iken 25 Temmuz’da 14 bin 230’a çıktı. Geçtiğimiz gün ise vaka sayısı 16 bin 809 olarak açıklandı. 3 günde 4 binlik bir artış yaşanırken, Çanakkale’de de vaka sayıları tekrar yükselmeye başladı.

Geçtiğimiz hafta Çanakkale, mavi olarak haritada renklendirilirken, riski en düşük iller arasında bulunuyordu. 9 günlük bayram tatilinden sonra, vakalarda artışa geçildi. Yetkililerden edinilen bilgiye göre, Türkiye’de olduğu gibi Çanakkale özelinde de vakaların arttığı belirtildi. Ayrıca, delta varyantının da Çanakkale’de görüldüğü ve tedbirlerin elden bırakılmaması gerekliliği aktarıldı.

Aşılama oranlarına bakıldığında, Çanakkale Türkiye’de ikinci olurken, yurt genelinde, Çanakkalelilerin aşıya bakış açısında olumsuzluk görülmüyor.

Tunahan Ünsal

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech