Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Türkiye Şampiyonası havasında Taekwondo Marmara Şampiyonası

15 Temmuz Demokrasi Şehitleri

15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Anma Acık Hava Taekwondo Marmara Şampiyonası 24 Temmuz Cumartesi günü akşamı Çanakkale Valiliği karşısı Çağlar Kaynak Basketbol Sahası’nda yapıldı. Şampiyona, dünya, Avrupa ve uluslararası şampiyonalarda dereceler almış sporcularında katılımı ile adeta Türkiye Şampiyonası havasında geçti. Çanakkale Taekwondo İl Temsilcisi Hasan Altunışık şampiyonaya katılımın yüksek olduğunu, kalitenin ve yüksek performansın olmasından dolayı da bu şampiyonanın izleyenleri heyecanlandırarak büyük beğenisini kazandığını ifade etti.

Şampiyonanın açık havada ve kordon boyunda olması futbol maçlarında görmeye alışık olduğumuz seyirci kalabalığının görülmesine neden oldu

Çanakkale Taekwondo İl Temsilcisi Hasan Altunışık şampiyonanın önemine vurgu yaparak; “Bu şampiyonanın 15 Temmuz 2016 yılında, büyük bir cesaretle bedenini tankların önüne siper eden aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi anmak onları yad etmekti. Ayrıca Cumhurbaşkanımızın bu önemli gecede meydanlarda olmamız çağrısında bulunmasından dolayı bizde Çanakkale Taekwondo İl Temsilciliği olarak böylesi önemli gecede hem Cumhurbaşkanımızın çağrısını hem de bizlere düşen görevi yerine getirmiş olduk. Ayrıca bu şampiyonayı kordon boyunda yapmamızın amacı taekwondo sporunu Çanakkale halkımıza tanıtarak taekwondo sporunun kırıcı ve sokak kavgası bir spor olmadığını göstermekti. Bu güzide sporu halkınıza tanıtıp sevdirmek amacındayız. Bunu da gerçekleştirdiğimiz inancındayım. Futbol maçlarında görmeye alışık olduğumuz seyirci kalabalığının yapmış olduğumuz bu şampiyonada gördük. Çanakkale halkımızın beğenisini kazanan bu şampiyona da izleyenler de büyük bir görsel şölen olduğu kanısındaydılar.”

Öte yandan Altunışık, “Bu şampiyonanın 28 Temmuz 02 Ağustos 2021 tarihinde Ankara’da yapılacak olan Ümitler Türkiye taekwondo şampiyonası öncesi olmasından dolayı sporcularımızın performansını ve hataların ve eksiklikleri görme fırsatı bulduk.” dedi.

“Çanakkale Anafartalar Spor Kulübü 51 puanla birinci oldu”

İl Temsilcisi Altunışık şöyle devam etti: “Böylesi etkinlikler Çanakkale taekwondosu için çok büyük önem arz etmektedir. Bu şampiyonaya Çanakkale’nin yanı sıra Eskişehir, Kırklareli ve Balıkesir illerinden 11 kulüp katıldı. Gece geç saatlere kadar süren bu şampiyonaya 68 sporcu kıyasıya mücadele verdi. Şampiyonada başarı elde edebilmek için şampiyonaya katılan illerin ve kulüplerin sporcuları tüm hünerlerini ortaya koyarak şampiyon olmak için ter döktüler. Şampiyonada Çanakkaleli sporcularımızın ortaya koydukları maçları seyredilmeye değerdi. Bu şampiyonada Dünya, Avrupa ve Türkiye dereceleri olan sporcuların yarışması Türkiye şampiyonası havasında geçmesini sağladı. Çanakkale Anafartalar Spor Kulübü 4 birincilik alarak 51 puanla birinci olurken ikinciliği ise 42 puanla Kırklareli spor kulübü almayı başardı.

Çanakkale ilimizde sık sık maç yaparak bu sporcularımızı her an maç olacakmış gibi maçlara hazır tutmaktayız. Bu yapmış olduğumuz uygulamanın karşılığını sporcularımızın Türkiye, Avrupa gibi büyük şampiyonalarda derecelerle alıyoruz ve inşallah da almaya devam edeceğiz, bu sebeple doğru yolda ilerlediğimiz kanısındayız. Ben sporcularımızı bu başarılarından dolayı tebrik ediyor başarılarının artarak devam etmesini temenni ediyorum.” dedi.

Haber Merkezi

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech