Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sanayi, köy ve öğrenci sanatta buluştu

Etili Seramik tarafından Etili

Etili Seramik tarafından Etili Köyü’nün ortak arazisi üzerine inşa edilen ve amfi tiyatro biçiminde tasarlanan Kızılcıklık Parkı’nda bir yandan çevreden gelen misafirlere içecek ve yiyecek ikramı başlarken diğer taraftan hazırlıklar tüm hızıyla sürüyor. Motosiklet ve resim tutkularını yaşam biçimi haline dönüştürmüş iki tasarımcı öğrenci Simge Durgut (21) ve Abdullah Konca (31) ise sahneyi açılışa hazırlıyor. Parkın açılışının Ağustos sonu Eylül başı gibi bir konser organizasyonu ile ilan edilmesi planlanıyor.

Çanakkale farklı kategorilerde tatil anlayışına hizmet eden bir bölge olarak deniz turizmi, termal turizm, dağ turizmi gibi alanlarda oldukça fazla seçeneğe sahip. Çan, Yenice, Bayramiç gibi denize uzak ilçeler ise daha çok doğaseverlerin dikkatini çekiyor. Çünkü buralar bakir alanları ve dağ manzaraları ile görenleri büyülüyor.  Çan’ın en büyük köylerinden birisi olan Etili Köyü ise giderek artan sanayi potansiyeli ile hem çevre köylere ciddi bir istihdam fırsatı sunuyor hem de köyde gün geçtikçe sosyal faaliyetler ve bu faaliyetlerin gerçekleştirilebileceği alanlar artıyor.

10 yıl sonra Etili Köyü’ne devredilecek

Etili Köyü’ndeki bu sosyal alanlara geçtiğimiz haftalarda bir yenisi daha eklendi. Etili Seramik tarafından Etili Köyü’nün ortak arazisi üzerine inşa edilen ve amfi tiyatro biçiminde tasarlanan Kızılcıklık Parkı hizmete açıldı. Kurban Bayramı öncesinde faaliyete başlayan park bayramla beraber pek çok misafirini ağırladı. Arazisi Etili Köyü halkına ait olan parkın işletmesi 10 yıllığına Etili Seramik tarafından alındı ve 10 yıl sonra Etili Köyü’ne devredilecek. Parkın açılışının ise Ağustos sonu Eylül başı gibi bir konser organizasyonu ile ilan edilmesi planlanıyor.

Bir yandan yavaş yavaş çevreden gelen misafirlere içecek ve yiyecek ikramına başlayan parkta diğer taraftan hazırlıklar tüm hızıyla sürüyor. Sahne tasarımını yapanlar ise motosiklet ve resim tutkularını yaşam biçimi haline dönüştürmüş iki tasarımcı genç Simge Durgut (21) ve Abdullah Konca (31).

Motosiklet tutkusu iş kapısı açtı

Yenice’de bulunan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Mimari Dekoratif Sanatlar Bölümü öğrencileri Simge Durgut ve Abdullah Konca hem motosiklet hem resim tutkularını hayat tarzına dönüştürmüş iki genç…  Etili Seramik ile çalışmaları da motosiklet tutkularının bir sonucu. Biga Motosiklet Kulübü üyesi gençler motosiklet camiasından tanıştıkları bir kişi vasıtasıyla Etili Köyü’ndeki ilk işlerine Etili Köyü Muhtarı Ersin Güven’in ricası ile ücretsiz olarak mezarlığa bir resim yaparak başlıyor ardından parkın açılışıyla ücret karşılığı Atatürk motiflerinin öne çıkarıldığı, tasarımı Etili Seramik tarafından hazır verilen resmi duvara işlemeye başlıyorlar.

Duvar resmi iki Atatürk motifi ve şu an hayatta olmayan pek çok sanatçının portresinden oluşuyor.

Ş. Ezgi Tuncel

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech