Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Furkan Özbek

Mısır Şurubu

Sıklıkla izlediğimiz ve televizyonlarımızdan eksik olmayan Amerikan filmlerinde devasa mısır tarlaları elbette dikkatinizi çekmiştir. Evet, mısır ABD’nin en çok ürettiği ve ihraç ettiği tarım ürünlerinden biri. Asıl önemli soru şu, bu kadar çok mısırı kim, nasıl tüketiyor? Aslında hepimiz, farkında olmadan o kadar çok mısır tüketiyoruz ki, hemen nasıl olduğundan bahsedelim.

Mısırın en yaygın olarak kullanıldığı alan, tatlandırıcı üretimidir. Özellikle büyük varillerle satılan glikoz şuruplarının üzerinde mısır resimleriyle sıkça karşılaşabilirsiniz. Yüksek früktozlu mısır şurubu olarak adlandırılan bu tatlandırıcı, mısırın en önemli kullanım alanıdır. Fakat bu tatlandırıcının olumsuz bir özelliği mevcuttur. Yüksek früktozlu mısır şurupları, sıcak ortamda tatlandırıcı özelliğini kaybeder. Neden bazı içeceklerin üzerinde “soğuk içiniz” yazdığını da aslında bu şekilde açılmak doğru olacaktır.

Ayrıca çay ve kahve, dünyanın en çok tüketilen içeceklerinden sayılabilir. Fakat sıcak olarak tüketildiklerinden yüksek früktozlu mısır şuruplarıyla tatlandırılamazlar. Bu yüzden çay ve kahvenin soğuk şekilde, sıkça tüketilen ve her markette bulunan hali olan “ice tea” ve “ice coffee”,  mısır şuruplarının çay ve kahvede de kullanılır hale gelmesine neden olur.

Özellikle yaz aylarında bizim tavsiyemizin, şeker ve tatlandırıcı ilave edilmeden evde yapılan soğuk çay, soğuk kahve, limonata ve taze sıkılmış meyve-sebze suları gibi içecekler olduğunu da mutlaka hatırlatalım.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech