Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Darbe girişiminde medyanın rolü masaya yatırıldı

15 Temmuz darbe girişiminin

15 Temmuz darbe girişiminin beşinci yıl dönümü sebebiyle düzenlenen etkinlikler kapsamında, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) İletişim Fakültesi tarafından organize edilen “15 Temmuz ve Medya” konulu panel çevrimiçi olarak gerçekleşti.

ÇOMÜ’nün haberine göre; ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Suat Uğur, davetli konuşmacılar, akademisyenler ve öğrencilerin katıldığı panelin moderatörlüğünü ÇOMÜ İletişim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Metin Kasım yaptı.

Açılış konuşmalarını sırasıyla Prof. Dr. Metin Kasım ve ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat’ın yaptığı panelde Kanal 7 Muhabiri Ümit Gürbüz, TBMM TV Haber Editörü Metin Gümüş ve Hacı Bayram Veli Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zakir Avşar’ın sunumları yer aldı.

“Medyaya hakim olanlar dünyaya da hakim olabilir”

Prof. Dr. Metin Kasım, medyanın günümüzdeki önemini vurguladığı konuşmasında; medyanın öneminin eskiden yasama, yürütme, yargı güçlerinden sonra dördüncü sırada gelirken, bugün birinci sıraya yükseldiğini, medyaya hakim olanların dünyaya da hakim olabileceklerini, bu yüzden medyanın mutlaka liyakat sahibi ve iyi niyetli kişi ve kuruluşların elinde bulunması gerektiğini, medya mensuplarının kendi işini yaparken yasalara ve etik ilkelere saygılı olması gerektiğini vurguladı. Geleceğin medya mensubu olacak öğrencilere mesleklerini icra ederlerken mutlaka vatanlarının, milletlerinin menfaatlerini gözetmelerini tavsiye etti.

“Birlik ve beraberlik çağrısı”

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat ise ülkemizde bu güne kadar gerçekleştirilen ve gerçekleştirilmeye çalışılan darbelerin arkasında emperyalist güçlerin bulunduğunu, bunları iyi anlamak ve dikkatli olmak gerektiğini ifade etti. Dış güçlerin etkisinden kurtulabilmenin en önemli yolunun her alanda güçlü olmaktan geçtiğini vurgulayarak birlik ve beraberlik çağrısı yaptı.

“Bayraklar silahlara üstünlük sağladı”

Açılış konuşmalarının ardından geçilen panel konuşmalarında Kanal 7 Muhabiri Ümit Gürbüz, “15 Temmuz gecesi meydanlarda iki grup vardı. Darbeci grubun elinde silahlar, darbe karşıtı halkın elinde ise bayraklar vardı. Gecenin sonunda bayraklar silahlara üstünlük sağladı ve demokrasi kazandı” diyerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın halkını meydanlara davetini yine medyadan yapması neticesinde bir darbe girişiminin başarısızlığa uğradığını vurguladı.

Bir demokrasi zaferinin nasıl kazanıldığını anlatıldı

TBMM Televizyonu Haber Editörü Metin Gümüş, 15 Temmuz gecesini TBMM’de geçirdiğini, meclisin hainler tarafından nasıl bombalandığını anlattı. 15 Temmuz gecesi iki grup medya bulunduğunun altını çizen Gümüş, bunlardan bir grubun FETÖ’cü medya gurubu, diğerinin ise ulusal grup olduğunu ifade etti. Hainler tarafından medya iletişiminin nasıl engellendiğini ve darbecilere karşı eylemin yine medya kullanılarak nasıl başarısızlığa uğratıldığını ve bir medya, bir demokrasi zaferinin nasıl kazanıldığını anlattı.

Darbecilerin medya sayesinde başarısızlığa mahkum olduklarını anlatıldı

Hacı Bayram Veli Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zakir Avşar ise Türkiye’de önceki darbe girişimlerinden farklı olarak ilk defa 15 Temmuz darbe girişiminde medyanın darbecilere karşı kullanılabildiğini ve darbecilerin medya sayesinde başarısızlığa mahkum olduklarını anlattı. Ardından 15 Temmuz darbe girişiminin dünya medyasında nasıl yer bulduğunu aktardı.

Panel, moderatör Prof. Dr. Metin Kasım’ın panelde konuşulanları özetlemesinin ardından soru – cevap bölümüyle son buldu.

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech