Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Azalmış olsa da salgın henüz bitmiş değil”

İçişleri Bakanlığının Kademeli Normalleşme

İçişleri Bakanlığının Kademeli Normalleşme Tedbirleri genelgesi kapsamında salgınla mücadele sürecinde Kurban Bayramı’nda uyulması gereken kurallar, önlemler, aşılama faaliyetlerinde gelinen son durum ve yapılacak denetimlerin görüşüldüğü İl Pandemi Kurulu Toplantısı, Vali İlhami Aktaş başkanlığında gerçekleştirildi. “Azalmış olsa da maalesef salgın henüz bitmiş değil” diyen Vali Aktaş vatandaşları Kurban Bayramı süresince maske ve mesafe kurallarına dikkat etmeleri konusunda uyardı.

Deniz Polis Evi’nde gerçekleştirilen toplantıya; Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mehmet Cem Okyay, Cumhuriyet Başsavcısı Altuğ Kürşat Şahin, Vali Yardımcısı Ali Muhiddin Varol, Çanakkale Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet İrfan Mutluay,  İl Jandarma Komutanı J. Kd. Albay Tahsin Saruhan, Sahil Güvenlik Çanakkale Grup Komutanı SG. Kd. Bn. Ercan Oran, Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan, İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Gökhan Baştürk, kurul üyesi kurum müdürleri ve STK’lar katıldı.

Kentin koronavirus durumu görüşüldü

Kurban Bayramı’nda her türlü ilave tedbirlerin ele alınıp karara bağlandığı toplantıda; İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Gökhan Baştürk, tarafından ilimiz genelindeki koronavirüs ile mücadele sürecinde son durum, alınan tedbirler, yapılan denetimler, pandemi ile mücadele sürecinde uygulanan tedbirler, aşılama faaliyetleri ile yapılması gereken çalışmalar hakkında sunum yapıldı.

ÇOMÜ Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Coşkun Bakar tarafından ilimiz genelinde, normalleşme sürecinde uygulanan tedbirler ile Kurban Bayramı’nda alınması gereken ek tedbirler hakkında bilgilendirme yapıldı.

“Azalmış olsa da maalesef salgın henüz bitmiş değil”

Kurban Bayramı süresince alınan tedbirlere ve kurallara uymanın önemine değinen Vali İlhami Aktaş, “Azalmış olsa da maalesef salgın henüz bitmiş değil. Vatandaşlarımızın da köy, mahalle gibi ortamlarda kalabalık bayramlaşma merasimleri yapmamaları ve bir araya gelmekten kaçınmaları gerekmektedir. Lütfen sağlığımız için açık alanlar dahil maske ve mesafe kurallarına dikkat edelim. “ dedi.

Toplantı görüş, öneri, ihtiyaç ve taleplerin değerlendirilmesinin ardından sona erdi.

Haber Merkezi

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech